suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, December 13, 2015

Asyik ulang benda sama,macam Astro daa ..

ini lah wajah-wajah yang tak boleh berfikir bila presiden mereka sudah songlap 2.6 billiun harta negara pun, mereka masih boleh bergembira ...

Gurkah-gurkah politik di'port' berani bertaruh yang golongan macam ini mereka langsung tidak tahu apa-apa pasal politik. Mereka cuma datang ke perhimpunan ibarat macam rombongan makan makan angin. Tambang, makan, tidur semua percuma.

Pasti ada saudara mara, ipar-duai, cucu, kawan-kawan dan jiran-jiran  mereka yang kecewa dengan mereka ini kerana mereka bersorak riang gumbira diketika marhain lain sedang kecewa dihimpit tekanan hidup.  

Gurkah-gurkah politik di'port' sampai tidak boleh berfikir nak labelkan mereka ini sebagai apa ..
Pembodek? Pengampu? Tak berperasaan? Tak peka? Tak reti nak menilai? Tak berjiwa rakyat? atau mereka ini golongan yang jenis burung belatuk?

Setiap tahun mereka dibawa untuk mendengar dan didendangkan lagu-lagu yang sama ...
Melayu kena tindas, hak melayu dirampas, menang sorak kampong tergadai, melayu bergaduh bangsa lain tepuk tangan, DAP akan perintah kalau umno tewas, umno mati melayu pun mati ... dan last sekali lagu dari kumpulan koir 'anak kecil bermain api' ...

dollah yankee -
makcik-makcik ini semua ditaja olih bahagian masing-masing untuk datang meramaikan majlis secara percuma ... nampak tak maruah yang boleh dibeli?

3 comments:

  1. Pandangan yg terbaik

    ReplyDelete
  2. Pandangan yg terbaik

    ReplyDelete
  3. kurangkan pontongan kwsp.itu je pemimpin melayu umngok boleh pikir nak majukan melayu..

    ReplyDelete