suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, October 06, 2015

Mana mau lari?


Najib Mahu Rakyat Lupakan Isu Derma RM 2.6bilion

Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak menggesa pemimpin dan anggota parti supaya menutup isu dana politik, sebaliknya memberi fokus bagi menghadapi cabaran yang lebih besar dalam membangunkan negara dan menjaga kepentingan rakyat.

TETAPI ...

Bukan rakyat saja yang 'ketegaq' dan nak terus ingat, tetapi 
juga ...

KEMELUT 1MDB...
ALHAMDULILLAH..AKHIRNYA RAJA2 MELAYU BERSUARA..
Raja-Raja Melayu mahu kerajaan menyelesaikan secepat mungkin siasatan berkaitan dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan mengambil tindakan tegas yang sewajarnya terhadap pihak-pihak yang terlibat.
Dalam satu kenyataan, baginda sekalian menegaskan semua pihak bertanggungjawab untuk memberi kerjasama yang sebenar dan jujur agar usaha serta maksud siasatan tersebut berjaya.
"Penemuan siasatan ini hendaklah dilaporkan secara lengkap dan telus supaya rakyat dapat diyakinkan akan keikhlasan kerajaan yang sama sekali tidak akan melindungkan fakta dan kebenaran," menurut kenyataan itu.

Former Umno deputy minister Datuk Saifuddin Abdullah today questioned if details of the RM2.6 billion in the personal accounts of party president Datuk Seri Najib Razak would now be revealed after Bersih 2.0 declared the millions it had received in public donations.
“Battle of 2.6! Bersih4 dah bentang akaun. Penerimaan: RM2,647,361.74 (dpd 27,000 penderma & jualan t-shirt & mafla). Perbelanjaan: RM664,052.52. Baki: RM1,983,309.22 akn diguna utk program2 2 thn akn dtg (pendidikan pengundi, kos mahkamah, latihan dsb)... RM2.6 bilion?"

dollah yankee -
Kah..Kah..Kah.. depa baru sedaq!!!

3 comments:

  1. 2.6 billion tu akan digunakan untuk program wasatiyyah keluarga.....kan gitu Jib....nanti akan disenaraikan break down kemana nak belanja...tunggu Kak Mah senang sikit lepas set rambutnya....

    ReplyDelete
  2. lari dan myorok belakang isteri,takad siapa pun yang nampak. Dollah pun tak yenkee.percayalah.

    ReplyDelete
  3. Raja2 dah bersuara tapi pelik golongan2 agamawan yang berlagak suci dan alim2 langsung tak bersuara seolah2 tak ada langsung krisis yang melanda negara. Semua agamawan bersifat seperti tikus yang duduk diam sementara menunggu masa yang sesuai untuk "berpesta". Memalukan apabila Raja2 lebih dahulu bersuara daripada ulamak2, mufti2, ustaz2 yang kononnya dekat kepada tuhannya.

    Nick
    Cape Tiger

    ReplyDelete