suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, September 27, 2015

Siapa pun tak yang mahu 'surrender' !

Image result for surrender

Perkataan “surrender” telah menjadi trending dalam politik Malaysia. Ia dimulakan olih Anwar Ibrahim dalam ucapan terakhir sebelum beliau disenyapkan di Penjara Sg. Buloh. Kemudian secara terang-terang telah ditiru oleh Najib Razak setelah dia di asak kiri kanan, atas dan bawah, depan dan belakang. Dan akhirnya Dr. M pula berkata yang dia tidak akan “surrender” daripada niat murninya membenteras penyalahgunaan kuasa olih Najib dan rasuah yang berleluasa di dalam negara.

Soalannya sekarang siapa yang sepatutnya “surrender”?. Yang jelas rakyatlah yang terpaksa "surrender" apa sahaja yang dianjurkan kepada kita semua. Jika kita semua dikehendaki membayar cukai pada setiap barangan yang kita beli, bayar sahajalah. Apa sahaja tambahan cas yang tertera diatas bil-bil tu “surrender” sajalah wang kita terhadapnya. Setelah dijelaskan seperti diatas, apakah kita masih boleh berduduk diam? Duduk nga-nga dikedai kopi sambil pekena kopi 'o' dan nasi lemak atau roti canai?

Menyingkap maksud yang lebih terbuka “surrender” boleh diertikan sebagai perlunya menamatkan sokongan kepada BN/umno.

dollah yankee -
Najib,Mahathir,Muahyuddin,Anwar,Mat Sabu,Guan Eng,Palanivel,Subramaniam... semua pun tak mahu 'surrender' ..

2 comments:

  1. kalu keuntungan untuk rakyat dan negara tidak ape ini untung untuk bini anak tiri apa certa

    ReplyDelete
  2. Selamatkan umno dan pengikut dungu walaupun bakal akibat percikan api baju merah umno mengundang persengketaan pencetus perang dunia dikaitkan ngan hotspot laut cina selatan. Mungkin ini juga petanda huru hara akhir zaman mula meletus disini, elakkanlah sebaik mungkin.

    ReplyDelete