suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, July 28, 2015

Arul Kanda gelak,Ghani Patail ternga-nga ..


Najib telah menjadualkan kehidupanya ke arah yang lebih selesa (betul kah boleh selesa?), sementara Ghani Patail pula ternga-nga (tak tau lah jika ada lalat dah terbang masuk dalam mulut)  tak tahu hujung pangkal kenapa dia kena buang kerja. 

Manakala Arul Kanda CEO 1MDB gelak dan ketawa sangat besar hari ini sebab dia yang telah dijadualkan dipanggil untuk mengadap PAC pada 4 dan 5 ogos nanti telah ditangguh sehingga ke satu tarikh baru yang diumum kelak kerana Chairman PAC (anak Tok Mat Bulat) telah dilantik menjadi menteri semasa sedang rancak menyiasat hal-hal 1MDB dan Najib. (ditengah-tengah kerancakan siasatan dia telah dinaikan pangkat...sempoiii!!!)

Siapa lagi dalam team siasatan 1MDB yang akan kena buang dan dinaikan pangkat? 

dollah yankee -
Kah..Kah..Kah.. 
ini baru betul-betul kartun ...
3 comments:

  1. 1 MDB = 1 Malaysia Di ambang Bankrupt

    ReplyDelete
  2. ada aku kesah cuma 42 bilion pulangkan semula pada rakyat kalau tak rakyat wajib berdoa semuga siapa yang songlap di matikan oleh allah dalam kehinaan yang tak terhingga amiiiiiiin.

    ReplyDelete
  3. Bila melibatkan menteri duit dlm akaun adalah peribadi tapi bila melibatkan rakyat biasa habis akaunya diselongkar hingga ketaik cacing . Memang celaka punya umno bn menate .

    ReplyDelete