suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, May 17, 2015

Nak tumbuk sambal belacan pun kena bayar GST


lesung

Isu rakyat terutama yang melibat cukai barangan dan perkhidmatan atau GST semakin menjadi bahan untuk kempen menyindir,mengutuk dan menyumpah Najib,Mat Maslan dan umno/BN.

Kerajaan hari ini bukan sahaja telah membelakangi rakyat tetapi telah bertindak dengan tindakan-tindakan yang tidak waras dan terus menekan rakyat.

Rakyat-rakyat dibawah kata kerajaan yang ada, yang ada sangkut dengan hal GST yakni Najib dan Mat Maslan yang jaga GST telah menjadi gila kerana mereka telah mengenakan cukai keatas semua barangan termasuk juga barangan yang dianggap pelik dan tidak masuk akal seperti lesung batu untuk tumbuk sambal belacan dan juga pengayak tepung.

Sehubungan dengan itu rakyat perlu lah paham kesan peningkatan kos sara hidup akibat perlaksanaan cukai GST itu. Cukai GST ini tidak akan dihentikan sehinggalah datangnya pilihanraya umum ke 14 nanti, jadi rakyat kena lah tepuk dada,tanya selera ... perlukah lagi kerajaan umno/BN? atau kita cuba pula Pakatan Rakyat/pas,dap,pkr?

dollah yankee -
Tun Mahathir pun dah kena hukum karma sebab sekarang dia sedang buat kerja-kerja yang sepatutnya di buat olih Anwar, iaitu menghentam Najib,umno/BN

2 comments:

  1. Istilah tambaham bagi singkatan GST buat menghibur dalam kerisauan - Gagau (selongkar Seluar) Sampai Telor
    bila menjelang pilihanraya rakyat dah terbiasa, terima salah !

    ReplyDelete
  2. Eleh... Lepas GST baru nak beli lesung tumbuk sambal belacan??

    ReplyDelete