suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, April 19, 2015

Sah Saifudin Nasution di Permatang Pauh

Image result for saifuddin nasution pkr

Saifudin Nasution telah di perkenan untuk mengganti Anwar pada PRK Permatang Pauh 7 haribulan nanti. Keputusan dibuat pada jam 3 pagi setelah berjam-jam punya miting. Dia dipilih kerana dia calun yang cukup petah bercakap dan dia juga berjiwa orang kampung.

Jika dilihat, dia sememangnya mampu untuk berdebat dengan penuh dedekasi dan ber'fakta didalam parlimen. Kelebihan ini memang diperlukan sangat-sangat untuk menaikan imej PKR/Pakatan Rakyat.

Untuk mematahkan hujah-hujah MP umno/BN di parlimen, Saifudin adalah yang terbaik. PKR Permatang Pauh dan pengundi-pengundi disana juga tiada masalah untuk menerima Saifudin.

PAS melalui Mat Sabu juga telah memberi restu kepada pemilihan Saifudin ini pada mesyuarat keputusan jam 3 pagi itu, dan PAS akan bersama-sama dengan DAP,PKR akan masuk dan keluar kampung dalam Permatang Pauh.

Saifudin di kerusi Permatang Pauh, Azmin Ali di kerusi Ketua Pembangkang, 'Molek'!

dollah yankee -
PKR letak tiang elektrik pun menang.Tapi kalau umno/BN yang menang dah tentu menang TIPU!!!4 comments:

 1. Seorang lagi harimau PKR yg bukan shj petah berckp tetapi sentiasa bertungkus lumus bersama rakyat berganding bahu mempertahankan keadilan rakyat tertindas. Gandingan beliau bersama2 rakan YB PR spt Rafizi, Khalid Samad, Mahfuz, Dr Hatta, Nurul Izzah, Husam Tony Pua dan ramai lagi mereka2 pasti akan menjadikan perbahasan Parliment lebih hangat. Nak harapkan YB Pas cam Nasruddin Tantawi, Nik Abduh yg belum pernah pun bersuara membahas kepentingan rakyat kaw. yg diwakilinya.

  ReplyDelete
 2. jika PAS PKR DAP tidak menunjukan bersatu dalam PRK kali ini ... lebih baik bawak diri masing-masing. Rakyat pun tidak perlu mengharap lagi kerpada PAKATAN RAKYAT ..

  ReplyDelete
 3. Saya setuju Saifuddin di letak kan sebagai calon. Dengan keboleh yang beliau miliki sudah pasti para pengundi di situ menyenanggi beliau.

  Dengan izin NYA aku mendoakan kejayaan buat saudara Saifuddin,

  ReplyDelete