suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, April 03, 2015

GST: Nak tanya pun kena tangkap!Hari ini telah masuk hari ke-3 KERAjaan telah mencekik kita dengan GST. Seminggu sebelum 1 April hari itu, ratusan rakyat telah memenuhi pejabat kastam di Kelana Jaya dengan 106 soalan yang mahu diajukan kepada pihak kastam.

Malangnya pihak kastam telah bersedia menyambut kumpulan ini dengan pasukan polis. Hampir 80 orang aktivis dan rakyat telah ditahan dan disumbat ke-dalam 'black maria' dan ada yang dicederakan hanya kerana telah memenuhi ruang awam dan menggunakan saluran kaunter pertanyaan pejabat kastam untuk bertanyakan 106 soalan yang dibawa dan yang telah disediakan lebih awal.

Mereka ingin membuat pertanyaan ini sebab mereka tak paham dengan GST ini. Yang peliknya selepas mereka (kastam) gagal menjawab 106 soalan yang diajukan, mereka ini telah ditangkap pak polisi. Gurkah-gurkah politik di'port' menganggap tindakan ini sesuatu yang hodoh.

Jika pihak kastam yang hari-hari bermain dengan cukai pun terketar-terketar dan tak reti nak jawab 106 soalan yang dibawa olih aktivis ini, apa kah rakyat biasa yang lain-lain boleh terima sistem percukaian baru yang dilaksanakan ini?

Macam manalah pak-pak menteri kita boleh kata sistem cukai baru ini telah diterima olih semua rakyat? Apakah nak buat pertanyaan pasal cukai GST merupakan satu ancaman kepada negara?

dollah yankee -
Ketua Pengarah Kastam telah kena 'Boo'.., last sekali dia kata "Parlimen yang perintah,saya hanya lakukan"... 
Kah..Kah..Kah.. dia pun tak reti nak jawab

2 comments:

  1. Semua kastam pun cap ayam macam menteri dia juga.Elok kita tauk depa ni semua dalam laut.kah..kah..kah..

    ReplyDelete
  2. 2 EKOR PROXSI NAJIB DAH MAMPOS JATUH HELI.MARILAH KITA BERDOA BERAMAI RAMAI LAGI MOGA MOGA ALLAH AKAN TIMPAKAN MUSIBAH YANG LAGI DASHAT LAGI KEPADA PEMINPIN YANG MENGINAYAKAN RAKYAT NEGARA INI.YA ALLAH YA TUHAN KU KAU YANG MAHA BESAR DAN MAHA AGUNG KAU HANCURKAN LAH PEMINPINAN NAJIB INI KAU HANCURKAN LAH SEMUA MENTERI MENTERI INI.HACURKANLAH KRONI KRONI MEREKA KELUARGA MEREKA ZURIAT MEREKA LAKHANATKAN LAH MEREKA INI DI DUNIA INI DAN JUGA DI AKHIRAT.YA ALLAH YA TUHAN KAMI KAMI RAKYAT DIBUMI MALAYSIA SUDAH SAMPAI KESATU TAHAP YANG SEKSA DIZALIMI OLEH PEMERINTAH INI.MEREKA TELAH MENGOTAK KATEKAN HUKUM ISLAM,MEREKA TELAH MEMEJARA KAN ORANG YANG TIDAK BERSALAH MEREKA TELAH MENGHALANG RAKYAT NEGARA INI UNTUK MEMINTA HAK SEBAGAI MANUSIA.YA ALLAH YA TUHAN KAMI HANCURKAN LAH JUGA SEMUA KAKITANGAN KERAJAAN SAPERTI KETUA PEGUAM NEGARA GHANI PATAIL SERTA PEGUAM PEGUAM YANG RASUAH,KETUA POLIS NEGARA BAKAR BUAT LAH MEREKA INI SAPERTI AZLIN YANG TELAH KAU HANCURKAN .AMINYA ALLAH YA TUHAN KUHAPUS KAN LAH MEREKA YA AALLAH TUHAN KU HAPUSKANMLAH MEREKA TABURKANLAH DOA KAMI AMIN

    ReplyDelete