suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, April 24, 2015

2 hari,kena maki dengan 50 ribu orang
Setelah dua hari kena maki hamun dan di sumpah seranah olih 50 ribu  ahli dan pencarum-pencarum EPF yang telah mengambil bahagian dalam soal kaji selidik dalam talian berhubung cadangan mereka mahu me'rolling' duit simpanan kita yang disimpan mereka, EPF telah membatalkan hasrat dan cadangan melanjutkan tempoh usia pengeluaran dari 55 tahun ke 60 tahun.

 Baru ada 'akai'! ... suara pencarum-pencarum cukup jelas bahawa mereka mahu hak mereka untuk mengeluarkan wang simpanan pada usia 55 tahun.

EPF telah tewas kepada suara keramat pencarum-pencarum..., 
....tetapi kalau dah otak 'kaki pusing' tetaplah juga otak 'kaki pusing', bila mereka tidak putus harap dan tidak putus asa dimana mereka telah kembali untuk me'rolling' duit kita dengan satu lagi cadangan dimana EPF akan menawarkan kepada pencarum-pencarum satu pelaburan yang dinamakan pelaburan pematuhan syariah pulakkk dahhhh.... dimana EPF akan mengujudkan satu dana syariah terbesar didunia dan menjadikan Malaysia sebagai pusat kewangan islam.

dollah yankee -
Kah..Kah..Kah.. memang sah duit dah tak dak ! 

2 comments:

  1. Najib pun mcm nak sebek dan sebak masa umum pengekalan kelmarin. Mcm orang yang tahu dia akan ditabuh mati oleh along dan empat2 bininya akan dijual ke Siam.

    ReplyDelete
  2. jika empat2 bini dia nak dijual ke Siam, depa pun x mahu aaaiiiiii..buat apa gemok gedebab, kedarah kuat pula...mampuih x larat nak bela...biaq depa mampuih kebuloq sendiri.

    ReplyDelete