suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, November 17, 2014

Poodahhh pundek !!!

Hasan Malek
BENTONG - Peniaga, pemborong mahupun pembekal digesa tidak mengambil kesempatan menaikkan harga sayuran ekoran kejadian banjir kilat dan tanah runtuh yang berlaku di Cameron Highlands sebelum ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK),  Hasan Malek berkata, tindakan tegas akan diambil bagi peniaga sayuran yang bertindak mengambil kesempatan dari kejadian terbabit.
...........................................................................

KUALA LUMPUR: Kini anda mungkin berfikir berkali-kali sebelum membuang sayur-sayuran yang tidak habis dimakan kerana harganya semakin mahal.
Peniaga sayur, Tan Kai Hiong, 41, berkata harga sayur-sayuran terutamanya daun bawang, ketumbar dan cili naik sehingga lebih 20 peratus sejak insiden banjir kilat di Cameron Highland, Rabu lalu.

"Daun bawang kebiasaannya berharga RM10 sekilogram tetapi hari ini kami menjualnya antara RM13 dan RM15 sekilogram. Harga cili juga naik dari RM13 kepada RM15 sekilogram," katanya.

Beliau berkata harga sayur-sayuran lain seperti kubis, kubis panjang, lada benggala, tomato dan timu Jepun juga naik
dollah yankee - Kalau sayur naik harga, kita jangan makan sayur. Kenapa kita tak cuba makan rumput?! Kah..Kah..Kah..

3 comments:

  1. Klau manusia dah makan rumput, lembu dan kambing nak makan apa?

    ReplyDelete
  2. Rumput di Kuala Pilah dengarnya turun harga kerana mengikut nasehat wakil rakyatnya yang merupakan menteri tercerdik di Malaysia.Kangkung2 longkang yang banyak tumbuh di parit2 tepi jalan di pekan tersebut juga dijual dengan harga murah, sesetengah penjual di pasar K Pilah membenrinya secara percuma sebagai sokongan kepada saranan menteri KPDNKK.

    ReplyDelete
  3. please contact more details ravi@q8living.com

    ReplyDelete