suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, November 01, 2014

Bukan lagi yang terbaik diduniaWarga China Zang Jian yang merupakan towkey skim cepat kaya (mlm) yang juga menggelarkan dirinya sebagai 'bakal orang terkaya di dunia' telah ditangkap di Phuket,Thailand baru-baru ini.

Ketika ramai rakyat Malaysia yang telah terkena tipu dengan dia bergembira dan bertepuk tangan sebab dia telah ditangkap olih polis Thailand dalam masa tak sampai tiga bulan beroperasi disana, mereka juga mula tertanya-tanya dan mempersoalkan kenapa pihak berkuasa negara kita telah gagal menjejaki Zang Jian ini biarpun syarikat MLM miliknya telah berjaya menipu berjuta ringgit duit ramai orang Malaysia sejak beroperasi dua tahun yang lalu? Dan dia juga berjaya menyusup keluar ke Thailand melalui pintu sempadan tanpa sebarang masalah. Aneh juga!

dollah yankee -


PETALING JAYA, Oct 29 (Sin Chew Daily) -- CDTUP founder Zhang Jian was arrested in Thailand lately, but the several companies under the group continue to operate normally in Malaysia. The Ministry of Domestic Trade, Co-operatives and Consumerism has said the Malaysian police would not investigate Zhang in accordance with thee criminal law and as such would not request for his extradition to the country.

No comments:

Post a Comment