suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, November 11, 2014

Abang Mat Sabu dah 'stand-by'Demi mahu mengekalkan hubungan dengan sahabat-sahabat lain dalam Pakatan Rakyat dan demi mahu ke Putrajaya pada PRU-14 akan datang, Datuk Seri Presiden parti PAS telah dinasihatkan untuk berundur dari parti.

Kerja-kerja untuk mengundurkan Datuk Seri presiden ini sedang dan telah giat dilakukan olih satu kumpulan gurkah-gurkah politik yang tak berjubah, yang tak ada simpan janggut dan tak pakai serban.

Kumpulan ini sebenarnya dah lama juga 'dok' buat kerja untuk mengundurkan Datuk Seri presiden. Pada 'stage' terakhir kumpulan gurkah-gurkah ini 'dok' buat kerja mereka, sikap, perangai dan tabiat dan 'mood' tuan presiden ini sudah mula bertukar.

Sikap ini bertambah-tambah jelas selepas dia mendapat dan menerima rawatan dihospital di Turki.

Tuan presiden parti kita ini sekarang boleh cepat 'naik-hangin' walaupun dalam hal-hal yang kecil-kecil jika tak kena gaya. Kalau tak percaya boleh tanya Anwar Ibrahim sendiri tentang 'hangin' tuan presiden ini semasa krisis MB Selangor baru-baru ini dan semasa Anwar ke rumah tuan presiden di Terengganu.

Gurkah-gurkah ini juga berkata yang semenjak pulang dari rawatan di Turki, keputusan-keputusan tuan presiden ini dah macam  yo-yo', tak konsisten, sekejab kata A sekejab cakap B, lepas dua jam kata C pulak. Jadi kumpulan gurkah-gurkah ini telah memberi jalan kepada Tuan presiden supaya memberitahu masalah kesihatan yang menyebabkan beliau mahu berundur.

Disebalik kumpulan gurkah-gurkah ini 'dok' buat kerja untuk mengundurkan tuan presiden, ada lagi satu kumpulan pula juga sedang 'dok' buat kerja untuk memilih calun bagi menggantikan tuan presiden kita.

Selepas berjaya mengundurkan tuan presiden kita ini nanti, dia akan menggantikan TG Nik Aziz sebagai Mursyidul-AM PAS  . InsyaAllah !

dollah yankee -
Hidup Abang Mat Sabu !!!


3 comments:

 1. Uwekkk....gurkha2 yg xnk hudud...yg x kisah nk sentuh anjing...yg syg sis...yg suka pondan...yg suka pasma buruk2 kan gerakan islam....yg walak pd parti lain dr parti sendiri....hancus islam bawaan gurkha2 gila kuasa.

  ReplyDelete
 2. Lah Yankee

  Dah kena masanya TGHH berehat. Dari mula lagi dia telah menginfak umurnya untuk perjuangan Islam. Dia telah memberi usianya yang terbaik kepada pejuangan.

  Jadi dia telah memberi sumbangan yang maksima kepada Islam. Dalam keadaan usianya kini dan kesihatanya yang sudah menurun, kita rela dan redhalah beliau mengundur diri. Berilah sedikit ruang untuk beliau berehat dihujung2 usia yang masih tersisa.

  ReplyDelete
 3. PAS akan menjadi lebih terok daripada UMNO jika puak2 ni diberi peluang memimpin, lingkop Agama!

  ReplyDelete