suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, June 09, 2014

Mari kita bertaruh...


Utusan Malaysia ‘enggan’ menghadap Sultan Johor jika dipanggil

SHAH ALAM 8 JUN: Akhbar milik Umno Utusan Malaysia yang lantang mengkritik tindakan Kerajaan Johor melibatkan Sultan Ibrahim Sultan Iskandar dalam pentadbiran melalui kolumnisnya Awang Selamat enggan menghadap pemerintah negeri itu sekiranya dipanggil.
Dalam ruangan “Bisik-bisik Awang Selamat‎ ” kolumnis itu menyatakan sekiranya Sultan Johor ingin membuat teguran atau mendapatkan penjelasan, cukup dilakukan dengan menghantar wakil berjumpa dengan Utusan Malaysia.

Kesultanan Johor dinasihatkan tidak masuk campur dalam bidang kuasa eksekutif negeri, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim menasihati Kesultanan Johor supaya tidak masuk campur dalam bidang kuasa eksekutif negeri kerana hanya akan menyebabkan kedaulatan institusi itu lebih tercemar.
Shahidan berkata, Putrajaya sama sekali tidak akan bertolak ansur dengan perkara yang melangkaui undang-undang persekutuan.
"Ini negara demokrasi raja berperlembagaan bukan demokrasi raja pemerintah.


dollah yankee-
Mari kita bertaruh...siapa dulu yang akan kena penampar?! KahKahKahKah...

1 comment:

  1. Coach factory store locations in california Others have
    suggested creаting a very new agency being rеsponsible sollelү for systemic riisk both Henry Paulson and Paul Volcker hinted that might be thhe rοte to
    taƙe.That sort of proposal getѕ the most to fear from a bɑd precedent
    in the Free Entedprise Fund case. Discount Coach Diaper Bag Sale

    ReplyDelete