suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, May 24, 2014

1 sejuk, 1 panassss ...

Ada dua pilihanraya kecil. Satu sejuk,aman dan damai. Satu lagi pulak panas dan ada kacau-kacau. Sejuk di Bukit Gelugor,panas di Teluk Intan.

Bukit Gelugor dengan calun nya Ram Karpal anak Karpal Singh yang tidak boleh digugat sehinggakan MCA terpaksa 'surrender' angkat bendera putih.

Huan Cheng Guan presiden PCM (Parti Cinta Malaysia) yang juga  bekas pegawai khas Ibrahim Saad 10% (mantan timbalan ketua menteri pulau pinang). Seorang peguam Abu Backer dan seorang lagi calun Mohammad Nabi yang tidak tahu pun datang dari arah mana.Tanya lah sesiapa pun yang waras otaknya, mereka akan berkata tiada sesiapa dari tiga calun ini yang akan menentang Ram Karpal boleh menang.

Sebab itu lah pilihanraya kecil Bukit Gelugor ini rasa sejuk kerana PRU lepas Karpal Singh telah menang dengan majoriti lebih dari 40 ribu dan top 5 majoriti tertinggi. Sesiapa juga yang cuba menentang anak Karpal ini akan dipukul habis-habisan sehinggakan Huan Cheng Guan terpaksa minta doa di tokong, bukan doa supaya menang tipis pun jadi lah, tapi doa agar wang deposit tidak hilang ... kah kah kah ...

Kalau dah tahu tak boleh menang kenapa masih 'gatai pungkok' mencari bala bertanding di Bukit Gelugor? sehinggakan seorang lagi calun iaitu Abu Backer terpaksa menangis nangis minta simpati dan terpaksa mencari stail kempen lain dari yang lain dan publisiti yang lebih dengan cara melanggar kereta Guan Eng dan membaringkan dirinya dibawah kereta itu hanya kerana mahu mendapatkan undi simpati dan mahu dikenali olih pengundi-pengundi parlimen Bukit Gelugor.
dollah yankee -
Abu Backer ini guna lambang kuda. Dalam kempennya lepas jumaat tadi di Masjid Air Hitam dia bawa kuda. Kah Kah Kah ..

No comments:

Post a Comment