suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Thursday, February 13, 2014

Terima Kasih Kajang!

Terima Kasih banyak-banyak Kajang! Kalau tak disebabkan olih pilihanraya kecil Kajang nanti, sudah tentu kadar tol untuk 15 lebuhraya-lebuhraya yang telah dicadangkan kenaikan nya itu akan tetap dinaikan, tapi sebab 'PRK Kajang' pihak kerajaan BN/umno sanggup tekan 'brake' sekejab dan sanggup keluarkan 400 juta untuk bayar ganti rugi dan pampasan kepada operator-operator lebuhraya-lebuhraya yang berkenaan.

Ini lah politik karung guni Malaysia. Kalau sebelum ini dikatakan yang ekonomi negara kita akan teruk dan terkesan jika kadar tol tidak dinaikan, tetapi selepas adun Kajang hantar surat berhenti kerja semuanya sudah bertukar. Bila dengar pula Anwar Ibrahim yang akan jadi calun, lagi banyak cerita mereka sudah tukar.

Pilihanraya Kajang ini amat penting bagi umno, jadi mereka akan lakukan apa saja untuk mematikan langkah-langkah Anwar Ibrahim sebab helah-helah politik Anwar Ibrahim tiada tandingan. Dan bila Anwar dah duduk dalam pejabat MB Selangor nanti, dia akan menjadi ancaman yang teramat besar buat umno.

dollah yankee -
Tun Mahathir boleh kena sakit jantung kalau Anwar berjaya angkat sumpah jadi MB Selangor!

1 comment:


 1. Anwar Jadi MB - Skuad Sayang Selangor Bubar Ganti Terengganu

  LIHAT BUKTI DI SINI
  LIHAT BUKTI DI SINI

  'Please Note'

  - Pelaburan jutaan ringgit 'skuad sayang selangor' sepanjang 5 tahun untuk merampas kembali selangor di tangan PKR tidak berhasil. Malah memberi 8 lagi kerusi Dun kepada PR

  - Walaupun beribu kali lakonan @ provokasi yang dimainkan oleh media UMNO BN ia tidak lagi relevan untuk Rakyat Selangor. Begitu juga Kelantan dan Pulau Pinang. Ia tetap akan menjadi milik kekal PR.

  - Terengganu juga bakal mengikut jejak selangor... Lihat saja pru 13 hanya 2 kerusi sahaja berbeza dan kemerosotan ketara BN..

  - UMNO BN akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' dan mengantikan 'Skuad Sayang Terengganu' pula. UMNO BN yakin bila perlaburan jutaan ringgit diberikan kepada rakyat Terengganu terutama anak muda akan mengekalkan Terengganu ditangan mereka

  - UMNO BN akan kekal memerintah Terengganu jika pelaburan mereka berjaya dalam 'Skuad Sayang Terengganu'... Lihat saja bukti jelas apabila pelaburan RM15,000 untuk satu keluarga FELDA dapat mengekalkan undi mereka kpd UMNO BN walaupun sedikit merosot... Jadi apa sangat bezanya level pemikiran anak muda FELDA dan Anak muda Terengganu?

  - UMNO BN tetap akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' apabila Anwar berjaya menjadi MB selangor. Aura Anwar yang kian kuat kpd anak muda Selangor hanya menjadikan usaha mereka sia2. Lebih baik mereka tumpukan Negeri lain yang juga akan jatuh ke tangan PR...

  Akhir Sekali, adakah UMNO BN akan menyumbat kembali Anwar ke penjara untuk tempoh 10 tahun lagi untuk menghalang daripada menjadi MB Selangor??..... Tetapi yang pasti, UMNO BN akan 'ketandusan strategi' untuk merampas kembali Selangor dan menemui 'jalan mati' untuk menarik sokongan pengundi muda dan pengundi baru yang sudah terdidik sejak 5 tahun dulu..

  ReplyDelete