suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Thursday, November 14, 2013

Lawatan kerja perabih duit rakyat

dollah yankee -
Ramai sangat-sangat setuju supaya Najib lantik bini dia Rosmah jadi Senator dan bagi satu potfolio. Reka lah apa potfolio pun kerana jika sudah ada potfolio dan jawatan baru lah kita semua tak boleh nak pertikai lawatan kerja menghabiskan wang rakyat yang dibuat olih Rosmah.

Lawatan kerja? Kerja kepala bana apa pun tak tau lah ...

4 comments:

  1. Memang pun Najib lemah dlm segala2nya bukan setakat lemah tadbir negara spt yang Kedahlanie postingkan. Inilah satu2nya PM yg menggunakan khidmat penasihat sampai perabis duit pembayar cukai 7.2 billion, masih bodoh dan tak cukup lagi kena guna khidmat bini yg cuma cerdik muntak kedarah duit rakyat aja. Apa sialnya Msia dpt PM camni.....

    ReplyDelete
  2. eh eleh!! awak ni kerjakkan duit rakyat bukankah satu pekerjaan jugak namanya.

    ReplyDelete
  3. Lawatan kerja perabih duit le!Jawatan apa pun tk ada,nk tandatangan perjanjian tk laku.Nk menjongket ksana kmari nk pakai duit sendiri tk ndak,nk pakai dana kerajaan juga.Kata le lawatan kerja!Mcm juga peruntukan permata!Najib nk beri begitu saja duit pd bini ny takut nampak jd kata le utk peruntukan PERMATA.Dh lbh empat tahun aku tk nmpk hasil ny tp yg pasti koleksi batu permata ny semakin bertambah!

    ReplyDelete
  4. Anon 02:44 - Tentang PERMATA, Kau pernah tak terbaca article ni? "5 Kanak-Kanak Islam Ajaib Yang Pernah Menggemparkan Dunia". Negara2 yg melahirkan kanak ber5 ni kebanyakan negara yg tidak memperuntukan berjuta2 khas utk membimbing kanak2 jadi hebat. Aku tak berharap sgt PERMATA melahirkan kanak2 spt mereka ber5 ni. Cukuplah sekurang2nya PERMATA melahirkan seorg kanak2 bijak dpt masuk dlm Guinness Book Of Msia pun jadi tak yah Word Guinness Book.

    ReplyDelete