suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Wednesday, October 30, 2013

Tarak sekolah punya orang !!!

Ini kejadian pada bulan Jun lalu,bila penyambung seluar keluar jambatan Pulau Pinang telah runtuh dan membunuh seorang pengguna jalanraya dan telah mencederakan beberapa orang lagi.
... dan ini laluan yang sama ketika gurkah-gurkah politik di'port' melalui nya sebentar tadi ...

Tak sampai pun empat bulan selepas kejadian pada bulan Jun lalu, gurkah-gurkah ini ingat kejadian hari itu juga telah memberi pengajaran kepada kontraktor untuk menambahbaikan tahap keselamatan kepada pengguna-pengguna jalan raya atau sekurang-kurangnya mereka ada sikap kesihan kepada kami dan lain-lain pengguna supaya jangan ada lagi pengguna yang boleh jadi janda atau boleh jadi balu atau pun ada yang 'mati katak'. Tapi hampeh !!! sebab ini lah Malaysia-ku ... "nak mati, mati lah!. apa nak buat?!".

Lihat lah sendiri bagaimana forklift diatas sedang diguna unuk membuat kerja-kerja penghadang pada penyambungan semula penyambung susur keluar yang runtuh tempohari, sedangkan dibawahnya pula kenderaan-kenderaan sedang lalu lalang seperti biasa. Betapa  malang nya nasib kita dan nasib kami kalau lah berlaku sedikit kesilapan akibat kelalaian manusia yakni buruh-buruh yang terdiri dari pendatang asing dari pelbagai negara yang tak ambil pot atau tak tahu apa ke benda tentang 'safety'... 
Lu orang sendiri fikir lah ...

dollah yankee -
Kalau ikut jadual pembinaan...hari ini kita dah boleh guna dan melalui jambatan ke-2 ini.


No comments:

Post a Comment