suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, October 25, 2013

Lagi...yang dilepas
Sudah terang dan tak payah lagi nak suluh-suluh guna 'torchlight' atau 'spotlight', dan seperti yang sudah dijangka selepas meneliti semula kes-kes yang lebih kurang sama dan serupa, gurkah-gurkah politik di'port' dan rakan-rakan mereka tetap beranggapan yang kes ini hanya lah satu lagi sandiwara @ cinetron yang telah menghabiskan wang gurkah-gurkah ini selaku pembayar cukai @ wang rakyat.

Sebenarnya rasuah dalam negara kita ini bukan lah satu dosa. Sebab nya semua orang memberi dan menerima rasuah. Ada yang besar, ada yang kecil. Kalau tidak tak kan lah jam yang harga 100 ringgit boleh jadi sampai dua, tiga ribu ringgit?

Bila ditanya kepada seorang gurkah yang paling senior kenapa agaknya Ling Liong Sik ini dilepaskan? Jawabnya ialah " Kalau dia seorang yang kena dia akan tarik sama yang lain-lain untuk kena sama".

Satu kesimpulan dan pembelajaran dari kes ini dan yang lain-lain ialah ... di Malaysia kalau nak buat jenayah rasuah kena buat yang nilai nya ratus-ratus juta dan billion-billion ringgit. Jangan buat yang sikit-sikit.

dollah yankee -
Jadi siapa yang salah?


1 comment: