suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, October 01, 2013

Baru 27%, belum 50%..


Yahoooo..!!! Gurkah-gurkah politik di'port' begitu bangga sekali kerana dilahirkan dan menjadi rakyat Malaysia sebab Malaysia telah diiktiraf dan telah menjadi ...

"Malaysia, along with China, has the highest levels of bribery and corruption anywhere in the world, according to the latest report, Asia-Pacific Fraud Survey Report Series 2013..."

Walaupun negara kita ini kecil dari segi biografi tetapi dari segi perkara yang bersangkutan dengan 'rasuah' kita begitu besar peranan nya. Gurkah-gurkah ini pun hairan kerana kita ini negara Islam, dan islam telah mengharamkan 'rasuah', dan sepatutnya 'rasuah'...tak kira lah yang memberi atau yang menerima itu besar atau kecil nilainya nya tetapi...tetapi...tetapi... kita telah dilabel sebagai 'the most corrupted nations'. Wow! anugerah ini amat besar nilai nya.

Tahniah sebab negara kita ini diterajui olih orang-orang islam dari parti tupperware umno...

KUALA LUMPUR - Malaysia antara negara terbersih daripada perbuatan rasuah, kata Shahidan Kassim.
Shahidan menafikan dakwaan Malaysia sebuah negara yang kerap mengamalkan rasuah dan menegaskan dakwaan tersebut tidak wajar dikeluarkan kerana akan memberi kesan kepada pihak lain.
Beliau berkata, Malaysia juga mempunyai sebuah agensi memerangi rasuah yang terbaik di dunia iaitu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
"Malaysia adalah kerajaan yang paling telus, adil dan bijaksana," katanya pada sidang media di lobi Parlimen, semalam.
dollah yankee -
KAH..KAH..KAH..KAH..


No comments:

Post a Comment