suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, September 03, 2013

"Dari mana laa Najib kutip dia ni .."


KUALA LUMPUR - Dakwaan mengenai kenaikan harga minyak petrol RON95 sebanyak 20 sen tengah malam ini hanya khabar angin, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Hasan Malek Hasan berkata, beliau tidak tahu menahu mengenai kenaikan harga minyak tersebut.

“Saya tidak tahu, kita tengoklah dahulu macam mana. Siapa yang bercakap?”

“Kita jangan galakkan rakyat dengan khabar angin. Jika tidak ada fakta, jangan buat andaian yang bukan-bukan. Kalau sampai masanya, saya akan berikan penjelasan,” katanya.

Hasan berkata, orang ramai dinasihatkan tidak mendengar khabar angin mengenai kenaikan harga minyak RON95.

SILA AMBIL PERHATIAN...KENYATAAN MENTERI BERKENAAN DALAM BEBERAPA AKHBAR PERDANA TELAH DITARIK BALIK SECEPAT KILAT


dollah yankee -
Dia cakap benda ni pada 2 hb..

4 comments:

 1. SAMA DAN SERUPA JE PUAK2 DAJAL NI LIDAH BERCABANG. CAKAP LAIN BIKIN LAIN. CAKAP TAK SERUPA BIKIN. RAKYAT MANA KISAH PASAL 20 SEN. TETAPI KESAN DARI KENAIKAN 20 SEN TU MERUPAKAN SATU TINDAKAN BERANI. NAJIB IALAH SEORANG PEMIMPIN YANG BERANI. BERANI IKUT TELUNJUK SI ANU SI ANU. BERANI BERMAIN KATA-KATA. BERANI AMBIL RISIKO DAN AKHIR SEKALI BERANI MEMBUNUH....DIRI! APA LAGI YANG RAKYAT MAHU?....YA INILAH KUALITI PEMIMPIN YANG RAKYAT MALAYSIA MAHU. SORANG PEMIMPIN YANG RASIONALITI.

  ReplyDelete
 2. SAMA DAN SERUPA JE PUAK2 DAJAL NI LIDAH BERCABANG. CAKAP LAIN BIKIN LAIN. CAKAP TAK SERUPA BIKIN. RAKYAT MANA KISAH PASAL 20 SEN. TETAPI KESAN DARI KENAIKAN 20 SEN TU MERUPAKAN SATU TINDAKAN BERANI. NAJIB IALAH SEORANG PEMIMPIN YANG BERANI. BERANI IKUT TELUNJUK SI ANU SI ANU. BERANI BERMAIN KATA-KATA. BERANI AMBIL RISIKO DAN AKHIR SEKALI BERANI MEMBUNUH....DIRI! APA LAGI YANG RAKYAT MAHU?....YA INILAH KUALITI PEMIMPIN YANG RAKYAT MALAYSIA MAHU. SORANG PEMIMPIN YANG RASIONALITI.

  ReplyDelete
 3. Dia jumpa bangkai ni tepi jalan kat Bukit Putus.

  ReplyDelete
 4. zaman sekarang ni nak heran apa,siakap senohong
  gelama ikan duri,
  klu pandai cakap bohong,lama2 dapat jadi menteri

  ReplyDelete