suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, July 01, 2013

Kuala Besut... bila?!


SPR dijangka mengumumkan tarikh untuk PRK Kuala Besut pada minggu ini dan gurkah-gurkah politik di'port' telah membuat spekulasi selepas mendapat berita yang kempen dan hari mengundi hanya akan berlangsung selepas hari raya puasa nanti. Ini kerana BN/Najib begitu konfiden yang BN akan terus mempertahankan kerusi itu dan mereka (BN/Najib) tidak mahu mengeluarkan perbelanjaan yang besar untuk menderma dan bersedekah serta berzakat kepada pengundi-pengundi disana jika kempen dijalankan semasa bulan puasa dan hari raya.

Bagaimanapun apabila gurkah-gurkah politik di'port' telah membuat 'survey' terhadap bilik-bilik hotel disana, didapati banyak bilik-bilik telah di booking daripada parti-parti politik pada masa ramadhan sedang rancak berjalan.

Lalu gurkah-gurkah ini tertanya-tanya apa kah PRK ini bakal berlaku semasa bulan puasa? Sebabnya sebuah resort berdekatan dengan Kuala Besut telah pun mengesahkan menerima booking untuk semua bilik-bilik disana daripada sebuah ibu pejabat parti politik terbesar antara 9hb Julai - 22 hb Julai.

Jika diambil kira jangka waktu kempen diantara 10 - 15 hari, besar kemungkinan PRK Kuala Besur ini akan berlaku pada tarikh sepertimana bilik-bilik hotel yang telah ditempah tadi.

Salah seorang pegawai kepada Ketua Penerangan UMNO Malaysia yang merupakan bekas anak didik gurkah-gurkah politik ini ada menghubungi dan tidak menolak kemungkinan yang pilihanraya kecil ini boleh berlaku pada masa ramadhan, ini disebabkan semasa bulan ramadhan ini lah manusia akan berebut-rebut untuk bersedekah,memberi makan dan minum dan berzakat dan ini merupakan satu kelebihan kepada umno/BN yang boleh 'tabur' secara gila gila ....

dollah yankee -
Kenyang laa orang Kuala Besut kalau kempen masa bulan puasa


No comments:

Post a Comment