suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, July 19, 2013

Ini lah kepala but.. !


Cheaper? Butoh Head !.. (maksudnya kepala butoh laa tuu..) kah..kah..kah..

Power tariff revie up to govt berita muka 4 starbiz hari ini,
TNB Q3 net profit 154 % higher at RM 1.7 bil.

Hakikatnya negara ini macam inilah, yang kaya terus dikayakan, yang miskin terus dimiskinkan dan dibodohkan agar boleh terus menadah tangan meminta bantuan kepada yang berada, keadaan ini tidak sedikit pun berubah, cuma nak bagi contoh, kalau dulu TNB ini bermula dengan nama CEB Central Electicity Board, kemudian menjadi LLN - Lembaga Letrik Negara (bukan langut langut naik), kemudian mamak kutty memodenkannya menjadi Tenaga Nasional Berhad, seperti Pak Isham siTukar Tiub selalu dok melalak, harta rakyat, harta kerajaan di hak milikan kepada syarikat berhad. Kalau kita bernasib baik tidak lama lagi mungkin menjadi TNB Sendirian Berhad lah pulak, yang penting disini ialah kesemua harta rakyat ini dirembat, digasak dan dijadikan harta individu atau segolongan individu yang ada kaitan dengan kumpulan manusia politik negara 'boleh land' ini.

Tanyalah sesiapa pun, tarif elektrik sudahpun dinaikkan secara senyap-senyap tanpa kita sedar dalam beberapa bulan ini (macam penyewa rumah yang tak bayar sewa rumah dan lari tengah malam), ini bukan temberang, pengalaman seorang sahabat sendiri apabila ada dia memasuki rumah baru lebih kurang dua tahun yang lalu. Segala peralatan elektrik masih sama sehingga sekarang, masa dia masuk rumah baru bil elektriknya hanya sekitar RM120-RM140 sebulan, sekarang? bil elektrik sudah sekitar RM250-RM290. Ini hakikat, peningkatan 100 %, ada munasabah, fahami satu saja, selagi rakyat bersedia dan sanggup diperbodohkan selagi itu lah penguasa akan mem perbodohkan kita... inilak tamarod kita yang sebenarnya...

dollah yankee-
naik secara rasmi 5 duit, naik senyap-senyap dua kupang lima duit.. Kah..Kah..Kah..

1 comment:

  1. Salam Ramadhan kepada yang beragama Islam.
    PRK Besut seharusnya menjadi medan permulaan untuk kita menolak kerajaan pilihan SPR selepas PRU13.
    Kenaikan tarif letrik sebagai bukti bahawa kerajaan SPR ini menggunakan apa juga bantuan sebagai gula dan merasuahi rakyat kampong untuk mengekalkan kuasa mereka.
    Sehubungan dengan itu.... UNDILAH PAKATAN RAKYAT DALAM PRK BESUT.

    ReplyDelete