suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, July 12, 2013

Ada kah ini juga disebabkan Ikan Belacak?!


Adakah kes ini juga disebabkan penangan dan akibat menggunakan 'Ikan Belacak' (dalam belangan ...) yang telah menyebabkan punai terpacak ...?

Tapi kalau dilihat pada fakta kes ini ...

Tiga atlet bola baling lelaki Sukan Malaysia (SUKMA) 2013 hari ini masing-masing mengaku tidak bersalah di tiga Mahkamah Sesyen di Petaling Jaya atas pertuduhan merogol seorang pegawai pengiring pasukan bola baling itu, Khamis lepas.   
Mengikut pertuduhan, mereka didakwa merogol wanita berusia 20 tahun itu di sebuah bilik di Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang, antara jam 4 pagi hingga 4.10 pagi, 4 Julai lepas.    
Megat Farzeril Faiz didakwa merogol wanita itu pukul 4 pagi, Mohammad Shaizzad pula pada jam 4.05 pagi dan Adib Adha pula 4.10 pagi.
... ini bermakna Leman Raja Lawak sudah cakap bohong sebab masa dia buat promosi jual "Minyak Ikan Belacak" ini, dia ada cakap yang kalau kita guna minyak ikan belacak ini, permainan kita boleh tahan lama. Tapi kenapa setiap orang yang kena tuduh ini  cuma main dan hanya mampu bertahan cuma 5 minit sahaja?? Kah..Kah..Kah..

dollah yankee -
Leman Raja Lawak .. jangan marah noe?!

1 comment:

  1. Inilah hasil yg dituai dari kepincangan sistem pendidikan negara. dah terbukti... dulu bila ada masalah2 pecah sekolah, murid2 bertumbuk, murid tumbuk Guru, murid buat isyarat lucah pd Guru dan macam2 lagi sifat kotor... menteri bagi ulasan kes terpencil... dan alasan yg paling banggang, budak2 memang begitu... Lebih teruk lagi, Guru yg Disalahkan atas berbagai alasan. Nah!!! sekarang murid2 dah jadi perogol!!! Dasar pendidikan negara yg meminggirkan pendidikan agama jelas amat pincang. Dasar yg hanya mementingkan pencapaian semata2... berapa puluh A dapat, berapa guni pingat emas dapat kutip, berapa tinggi gunung dapat panjat, berapa besar kek dapat buat (semua kerja bodoh sebab cuma nak masuk buku guiness msia) dan berbagai2 lagi kegiatan yg hanya mementingkan nama dan glamor. tapi hasilnya kosong... hanya dapat bermegah2. sekarang ni sejak dari zaman 40 tahun dulu seingat aku waktu bersekolah... bila ada pertembungan antara aktiviti sekolah kebangsaan dan agama... PASTI!!! sekolah agama akan diketepikan, hinggakan boleh tinggalkan kelas agama demi sukan dan aktiviti ko-kurokulum lain. Bunyinya remeh, tapi sejak dari anak2 kecil lagi kita dah didik oleh dasar pendidikan supaya mengenepikan agama bila bertembung dgn hal2 dunia. Hasil yg amat jelas... bila ada game bolasepak di stadium... lihatlah berapa ramai yg tak solat, bergaul lelaki perempuan, kelakuan2 yg negatif, terjerit2-terlolong2 sebab dah didik sejak kecik lagi... kononnya semangat kesukanan. Mau tak mau kena mengaku atau sekurang2 nya berfikir guna otak tentang perkara ini. dimana penghujungnya kepada jenayah ini... semakin hari semakin parah. Masyarakat jadi tidak tenteram dan terganggu oleh perlakuan2 songsang dan jenayah yg dilakukan oleh generasi yg lahir dari sistem pendidikan yg GAGAL!!!.. dan yg paling-paling memalukan adalah majoriti yg buat hal2 bodoh begini adalah MELAYU!!! mana pemerintah yg majorinya melayu diparlimen, apa tindakan kamu. tak malu ker... Rakyat kene buat pilihan antara pemimpin yg baik dan cerdik atau pemimpin yg telan projek... tepuk dada tanya Iman...

    ReplyDelete