suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, April 20, 2013

Macam-macam ada...


Khalid Samad tidak mahu sentuh tangan-tangan yang kotor. Dia telah menolak untuk berjabat tangan dengan Zul Nordin bila mangkuk hayun katak ni hulurkan tangan untuk berjabat tangan.

Mukhriz Mahathir datang ke pusat penamaan calon dengan diiringi olih bapak dia .. anak Iskandar Kutty. Mukhriz jua membawa lebih kurang tiga ribu penyokong bersama-samanya. Tapi Mukhriz dan bapaknya hampir 'terkencing' bila melihat lawan nya dari PAS diiringi olih lebih kurang  tujuh ribu penyokong.

Ibrahim Ali bertanding sebagai calon bebas di Pasir Mas menentang anak TG Nik Aziz, Nik Abduh. Manakala calon BN telah menarik diri. Kah..Kah..Kah.. yang ini memang gurkah-gurkah dah agak dahh...

UMNO telah pecat Timbalan Ketua Wanita mereka, Kamilia Ibrahim. DAP pun pecat seorang ahli mereka Janice Lee (Adun Teratai), sebab kedua-dua mereka telah bertanding sebagai calon bebas.

Di Sungai Siput, calon BN/MIC telah guna Samy Vellu sebagai pengiring beliau untuk menentang Dr.Jeyakumar dari PSM ...
A-Yo-Yo Samy... A-Yo-Yo Samy ... long time no see laaa ...

dollah yankee -
Adik ipar Syed Ali (Cheras) Syed Idrus, teringin nak jadi calon tetapi nak guna  bebas di Parlimen Padang Serai. Panggil lah gurkah-gurkah politik disini untuk buat kerja. Bila dengar harga dan belanja yang perlu dikeluarkan, terus diam terduduk! Kah..Kah..Kah.. apa? ingat boleh kerja free ka??!

No comments:

Post a Comment