suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, March 30, 2013

Yang bengang dengan 'Projek IC' akan undi PR


9 dari 10 orang yang layak mengundi yang ditanya olih gurkah-gurkah politik di'port' secara rambang tidak bersetuju dan siap memaki hamun Mahathir dengan tindakan Putrajaya (semasa zaman Mahathir) yang telah memberikan ic biru dan taraf warganegara kepada pendatang-pendatang haram dari Indonesia dan Filipina dan sedikit dari lain-lain negara yang telah membanjiri Sabah sejak 10-15 tahun yang lepas.

Okey lah kalau 'survey' yang dibuat olih gurkah-gurkah di'port' ini tak boleh pakai sebab hanya tanya kepada 10 orang sahaja (mungkin mereka ini penyokong Lim Guan Eng & Anwar), tetapi macam mana pula dengan 1,021 orang 'survey' yang dibuat olih Merdeka Center pada hujung bulan Januari lalu, dimana 86 peratus daripada 1,021 orang yang ditemui mereka juga bengang dengan tindakan masa lalu kerajaan BN/umno yang telah menyebabkan tiba-tiba bilangan warganegara Malaysia rakyat Sabah naik mencanak.

'Survey' dari Merdeka Center itu juga mendapati 60 peratus responden percaya yang 'projek ic' Sabah ini masih lagi berjalan dan pendatang-pendatang ini masih lagi berpeluang untuk mendapat ic biru dan taraf warganegara.

Pada hari ini masyarakat Kadazan Dusun dan Murut jika ditanya tentang perkara ini mereka akan begitu emosi kerana kedaulatan negeri Sabah ini telah di'capati'kan olih BN dengan kebanjiran pendatang-pendatang dari Filipina dan Indonesia yang telah mendapat kad pengenalan.

Rasanya semua orang sudah tahu yang hampir 900,000 dari 3.2 juta penduduk negeri Sabah ini asalnya adalah pendatang-pendatang haram yang sudah bergelar warganegara.

Dan kerana itu juga orang-orang Sabah akan TUKAR !!!

dollah yankee -
Ini kali lah ... kata orang-orang Sabah

2 comments:

  1. tapi ahli umno yg mamak ni kata bodoh masih cium tangan dia.

    ReplyDelete
  2. amat sedih bila orang melayu masih tak nampak. mamak ni kumpul harta berbilion ringgit. siap anak dia beli syarikat arak.

    kalau kamu islam. fikirlah ... apa akan kamu jawab di depan Allah kelak.

    ReplyDelete