suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, February 02, 2013

5 Kapal terbang telah di 'booking' untuk disewa khas

Akhirnya dapat juga gurkah-gurkah politik di'port' nampak ada cahaya di hujung terowong yang gelap. Cahaya ini lah yang akan membawa Malaysia ke satu era baru yang pastinya akan lebih bercahaya dan lebih terang benderang dan bakal menjadikan Malaysia sebuah negara yang lebih dinamik dengan diterajui olih Anwar Ibrahim.

Gurkah-gurkah politik ini nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada semua yang terlibat dalam Pakatan Rakyat dan yang telah berkerja keras dan 'gila-gila'.

Untuk pertama kalinya dalam sejarah hidup kita telah melihat dan mendengar betapa Tun Mahathir amat-amat terlalu rungsing dan bimbang dengan pertukaran rejim yang bakal berlaku;

Sedikit hari saja lagi kita semua akan dapat melihat 'tikus-tikus dalam kapal' akan melompat keluar bertempiaran berenang-renang untuk menyelamatkan diri dari mati lemas. MIC,MCA akan 'dibakar' kerana mereka telah mati manakala umno pula akan 'koma' dalam ICU dengan bantuan mesin penyambung hayat.

Kebarangkalian besar keputusan PRU13:

no
STATE
PR
BN
1
PERLIS
1
2
2
KEDAH
13
2
3
KELANTAN
13
1
4
TERENGGANU
4
4
5
PENANG
12
1
6
PERAK
18
6
7
PAHANG
5
9
8
SELANGOR
20
2
9
WILAYAH PERSEKUTUAN
10
1
10
PUTRAJAYA
0
1
11
NEGRI SEMBILAN
6
2
12
MELAKA
2
4
13
JOHOR
12
14
14
LABUAN
1
0
15
SABAH
12
13
16
SARAWAK
16
15


145
77dollah yankee -
Ketua-ketua parti peringkat bawah dalam PR kerja siang malam, manakala ketua-ketua cawangan umno dalam bahagian jelutong bila pun jumpa dok main dam bawah pokok.
Kah..Kah..Kah..

3 comments:

  1. Ya kita kaya, kaya, kaya, balak, pasir kita lambakkan sampah.... ya ya kiyta kaya... kita kaya kita naikkan cukai ya

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah PR akan mendapatkan kemenangan selesa spt ini..utk membawakan Malaysia kehadapan dgn bergaya tsnpa kronism dan rasuah ..synergy dgn kecekapan dan telus diPutrajaya nanti.

    ReplyDelete
  3. ya allah menangkanlah parti yang mendaulahkan engkau dan hancurkanlah bn untuk selama2nya.

    ReplyDelete