suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, January 19, 2013

Rembat-an 'last minute' punya?


Tanpa Nama berkata...


Lancau laa....Nak guna lap top di skolah biarlah fikir benda ni dulu:
1. dia ingat dalam bilik darjah tu ada 40 plug poin ker? Kalau ada sebijik aje power plug pun dah kira cantik....   2. budak nak bawak hand phone pun dah bising satu negara, inikan pulak nak bawak laptop. Hilang laptop tu karang, KPM nak ganti ker? Ker pengetua / guru besar kena ganti??                                                                3. Cikgu ajar matematik kat depan, budak belajar filem lucah kat belakang kelas. Tapi ok jugak, kelas jadi senyap sbb budak layan cerita lucah.
4. Cikgu layan word, budak layan program lain lebih advance. Budak lebih pandaai drp cikgu. Cikgu ni setakat word ngan power point aje la yang dia tahu. Nak buat blog pun tak reti.
5. Budak miskin... dapat ler lap top free lagi. Lepas tu emak bapak jual kemdian report hilang. Pah tu dapat sebijik lagi.
6. laptop dan komputer ni bukan macam buku. Sebulan dua rosak, sebulan dua hang. Sapa nak repair dan duit sapa nak buat repair. Weiii.. mudin, komputer time school net pun dah tak boleh pakai dah, report school net, setaun puin tak datang jenguk. Skarang dah jadi barang buruk. Nak pakai tak buleh, nak buang tak boleh. Apa cerita nih....KPM ada pergi tanya ker??? Ada pergi jenguk ker??
7. Komputer ni bukan macam buku. Dia selalu berubah. Advance. Sebulan dua kita tak ubah, lap top kita dah ketinggalan. Sekarang dah windows 6. Kang tahun depan windows 8, bulan satu lagi windows 12.... Sapa nak bayar kalau tukar program tu?? Tak payah tukar? Kita pulak ketinggalan.

Jadi drp gatal nak pakai laptop kat kelas, baik pikir benda lain yg lebih manpaat kat sekolah laaa.

Bangang!!!
19 Januari 2013 9:29 PG

Komputer riba bakal ganti buku teks - Muhyiddin

MOBILE (Alabama) 18 Jan. - Komputer riba bakal menggantikan penggunaan buku teks di sekolah-sekolah dalam usaha kerajaan meningkatkan standard pembelajaran di negara ini bagi melahirkan pelajar yang bukan sahaja cemerlang tetapi juga mempunyai pelbagai kemahiran.

Melalui sistem itu skim pinjaman buku teks akan digantikan dengan pinjaman komputer riba yang mana akan dipulangkan oleh para pelajar setiap kali selesai sesi persekolahan.


No comments:

Post a Comment