suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, December 22, 2012

Presiden 3 $10.00


PERKASA (bagi kami blogger yang pro PR,kami gelarkannya PERKOSA kah.kah.kah) adalah sebuah badan NGO yang pada pandangan kami mempunyai semangat perjuangan membela melayu yang tersangat lah ekstrem dan ganas. Sebuah NGO melayu yang telah menimbulkan keresahan kepada rakyat Malaysia yang dari dulu semasa ianya mula ditubuhkan hingga lah ke hari ini, mereka bergerak untuk membuang semangat semangat muhibbah dan toleransi kaum.

Presiden Perkasa Ibrahim Ali, kenyataannya seringkali menimbulkan perasaan benci dan meluat dengan telatah dan kata – katanya. Namun begitu ahli-ahli perkasa yang ada, yang tak kurang ramai itu seperti cukup 'bangang'  kerana mereka tetap tidak sedar bahawa mereka sentiasa dipermainkan oleh ketua dan presiden mereka Ibrahim Ali. 

Yang paling tak dapat dilupa ialah pada perhimpunan raksasa rakyat BERSIH 2.0. Ketika puluhan ribu rakyat sudah bersiap sedia mahu berhimpun, Ibrahim Ali pun mengeluarkan kenyataan nya, mengugut dengan mengatakan dia akan turut bertempur dengan rakyat jika rancangan BERSIH 2.0 mahu berhimpun diteruskan. Dia juga mengeluarkan kenyataan bahawa dia akan memimpin 50,000 ahli Perkasa untuk berperang dengan rakyat. Tapi pada hari tersebut dia telah hilang, akhirnya dia 'kantoiii', bila ada orang sudah 'pecah lubang' kata dia sedang duduk diam dalam rumah dan tengok TV3 suku sepanjang hari. Hebat..memang hebat ketua kamu semua. "Dengan bersemangat dia menggesa ahli-ahli perkasa semua keluar dan turun ke Tasik Titiwangsa, tapi di manakah dia? Dok 'tidoq' dalam rumah". Kah.Kah.Kah..

Ketika perhimpunan 901 dirancang untuk diadakan, sekali lagi Ibrahim Ali mengeluarkan kenyataan yang berbaur ugutan. Mahu mengerahkan puluhan ribu ahli Perkasa untuk berhadapan dengan rakyat yang mahu melihat Anwar Ibrahim dibebaskan. Tetapi mana dia sudah pergi bila perhimpunan itu berlangsung? 

Tidak malukah anda semua mempunyai ketua yang penakut itu? Kita lihat sahaja pimpinan NGO yang lain-lain yang memperjuangkan nasib rakyat. Mereka turun untuk turut serta berhimpun dan sanggup menghadapi risiko dibelasah oleh pihak berkuasa. Lihat sahaja pimpinan Pakatan Rakyat, mereka sanggup bersama-sama dengan rakyat dan mengambil risiko untuk dikasari oleh pihak berkuasa.

Bukan itu saja kes Ibrahim Ali main ahli-ahli nya, banyak lagi lahhh...

Tahu kah yang Ibrahim Ali telah memalukan anda semua? Anda semua telah dikeji, dikutuk dan dihina hanya kerana keceluparan Ibrahim Ali yang berlagak berani mati tetapi sebenarnya penakut dan apa habuk pun tarak!

Kepada ahli-ahli Perkasa, sudah-sudahlah, berubahlah. Buanglah semangat perkauman dan gunakan keberanian anda untuk membela rakyat yang memerlukan pembelaan. Mari lah bersama dengan Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat dan menyertai rakyat Malaysia yang lain yang mencintai keADILan dan menentang kezaliman.

dollah yankee -

2012 ini juga adalah tahun tutup buku Berahim sebagai seorang politikus ...

1 comment:

 1. UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap memilih jadi bodoh?

  2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...

  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~

  ~ BUKTI 3 ~

  ~ BUKTI 4 ~

  Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

  Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

  Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

  ~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

  Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

  Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

  ReplyDelete