suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, October 14, 2012

40 juta..derma mai sikit !

Bukan sahaja gurkah-gurkah politik yang di'port', tetapi juga seluruh rakyat marhain mendesak dan mahukan jawapan yang benar dan mahu mereka dedahkan sumber wang 40 juta yang sedang hangat ini datang dari mana? dan siapa lah orang yang begitu baik hati mahu menderma wang yang sebanyak itu?

Najib 'haram-jadah' pula senang-senang saja kata duit 40 juta tu adalah duit sumbangan untuk tabung politik. Sumbangan untuk tabung politik? Atau sumbangan untuk poket Musa Aman? Jadi bila kes yang macam ini yang sedang 'hot', yang tak senang duduk ialah SPRM, sebab 'hangat pungkok' sebab hari-hari kena maki dengan rakyat.

Berbalik pada duit 40 juta tu, fikiran gurkah-gurkah ini melayang jauh sekali sampaikan ada yang andaikan yang wang itu mungkin juga sumbangan rahsia dari George Soros sebab Mahathir asyik kata yang Soros mahu menggulingkan kerajaan Najib... Kah..Kah..Kah..

Ada gurkah-gurkah yang bermulut jahat pula menambah olih kerana wang 40 juta ringgit itu telah melalui satu  akaun bank di Hong Kong yang merupakan wilayah tadbiran Negara China parti komunis, jadi mereka bertanya adakah umno telah menjadi alat komunis? Jika ya, ini bermakna satu undi untuk BN/umno ada lah satu undi untuk parti komunis. Kah..Kah..Kah..

dollah yankee -
Jika anda kena tangkap dengan SPRM sebab rasuah, anda cuma cakap yang duit rasuah tu ada lah untuk derma tabung politik umno cawangan atau bahagian. 
Kah..Kah..Kah..

1 comment:

  1. mohon link blog saya di sini tuan.blog tuan sudah saya linkkan.. terima kasih.

    http://wasukalu.blogspot.com/

    ReplyDelete