suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, September 28, 2012

Kalau BN kata tak realistik,itu bermakna amat realistik


Belanjawan bayangan daripada Pakatan Rakyat adalah curahan idea dan pengalaman serta kesungguhan Anwar Ibrahim dan yang lain untuk membela rakyat dan merakyatkan ekonomi negara agar rakyat dapat menilai serta membandingkan dengan Belanjawan Negara yg akan di bentangkan oleh kerajaan umnoapco petang ini. 

Pakatan Rakyat memberikan rakyat Malaysia peluang untuk berfikir untuk membuat langkah penentu bagi kebaikan negara dan masa depan rakyat amnya. 

Locus standy tidak bermakna jika menghasilkan satu belanjawan yang tidak memihak kepada rakyat. Samalah seperti suami dayus , meskipun bergelar suami tetapi tiada kemampuan dan maruh dalam menjaga rumahtngga, begitulah nilaian terhadap kerajaan umnoapco pada hari ini.

Para penganalisis ekonomi negara yang hari ini kerja mereka sentiasa saja menjilat bontot Najib pula menyifatkan bajet yang dibentang oleh pakatan pembangkang itu dilihat hanya mahu meraih perhatian rakyat tanpa mengambil kira kelangsungan ekonomi dan masa depan 28 juta penduduk negara ini.

Untuk makluman semua, bila Pakatan Rakyat sudah menang pada PRU-13 nanti dan berjaya membentuk kerajaan dengan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri, pakar-pakar ekonomi ini semuanya ramai-ramai akan buat pusingan u-turn 360 darjah dan jilat pula bontot Anwar,dan pada pembentangan belanjawan untuk tahun 2014 nanti, pakar-pakar ekonomi ini pun akan buat kenyataan dengan berkata yang belanjawan ini semuanya realistik, bajet yang terbaik, bajet membantu rakyat dan negara dan macam-macam lagi lah ayat-ayat yang menjilat... Ini namanya pakar ekonomi cari makan...

Ketua Ekonomi RAM Holdings Bhd., Dr. Yeah Kim Leng pula berkata, berdasarkan keseluruhan belanjawan bayangan yang dibentangkan olih Anwar dan Pakaan Rakyat itu, pakatan rakyat telah meletakkan satu bebanan yang cukup besar kepada kerajaan. (lihat dan paham betul-betul ayat komen dari Ketua Ekonomi RAM Holding ini dari bahasa politik) 

dollah yankee -
Bukan pakar ekonomi tapi pakar eko-no-money, kah..kah..kah..

No comments:

Post a Comment