suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, April 20, 2012

Lawan kita lawan !

PRU-13 yang nak datang ini, dan jika Pakatan Rakyat tak dapat ambil Putrajaya, ini maknanya 'chief' kita Anwar Ibrahim pun hanyut lah sebab tak dapat nak jadi PM. Kalau lah di-PRU-13 ni dia hanyut, dia nak kena tunggu lagi lima tahun, baru lah boleh nak 'fight' balik.


Lima tahun?? dan gurkah-gurkah kata peluang sudah 'elek-pochi', dan dia boleh ucap sayonara, dan kalau dia ditakdirkan mati, tak terpejam mata nampaknya...Kah..Kah..Kah..


Tetapi bila ...Peguam Shafiee terpaksa buat kerja-kerja yang macammana dalam wayang gambar filem 'James Bond 007', dimana dia telah dipaksa??Di-paksa untuk 'travel' sampai hujung dunia ke- Dubai,London,Paris & New York atas arahan Rosmah dengan Najib untuk kerja-kerja guaman yang sensitif..


Dan bila...Bapak Altantunya ni pula sudah 'offer' diri dia untuk jadi saksi secara sukarela tanpa perlu sapina dalam kes perbicaraan kapal selam yang sedang 'on going' di Paris dengan alasan kata kes ini ada sangkut paut dengan anak nya yang mati kena bom...


Juga bila...;driver peribadi seorang artis tu sudah buka cerita dan pecah lubang kata Naib Presiden gerombolan umno sudah bagi duit sampai satu setengah juta ringgit dekat artis itu dan driver ini juga yang jadi 'barua' tukang kutip duit dan di-bawa simpan dalam bank...


serta bila...Dr.Mahathir telah di- masukan ke-hospital sebab pengsan dan terkejut bila sudah dapat laporan kata BN akan di-'bungkus' pada PRU-13 ni...  kah..kah..kah..


juga bila...blog tukartiub yang hari-hari dok rasuk dok hasut orang ramai dan anak-anak muda supaya turun pada Bersih 3.0 untuk duduk-bantah pada 28 haribulan nanti...


lagi bila...Kader Sheikh Fadir yang sudah menjadi tiga suku sebab terlalu lama sangat sampai 56 tahun berada di-dalam umno...


yang juga bila... Hassan Ali Jati dalam kempen ceramahnya menghentam Anwar dan Pakatan Rakyat, hanya bercakap dengan bangku dan kerusi, manakala Ku Li pula sokong BERSIH 3.0...


MAKA gurkah-gurkah tetap menaruh harapan tinggi dan 'have a very strong feeling' mengatakan yang ada kebenaran nya akan teori RAHMAN itu.

dollah yankee -
Koh Tsu Koon pun dah nak cabut...

1 comment: