suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, April 08, 2012

Guan Eng buat kerja 'busuk' lagiIni lah rupa Lim Guan Eng, yang selalu dimaki hamun olih olih orang-orang melayu dan mamak-mamak 'pedukang' yang berugama islam di Pulau Pinang kerana selalu melakukan kerja-kerja 'busuk'.


Dua, tiga hari yang lepas, Guan Eng yang tak pernah serik melakukan kerja-kerja 'busuk' beliau untuk orang-orang melayu dan mamak-mamak yang berugama islam di Pulau Pinang, buat hal lagi.


Kali ini dia telah buat satu lagi kerja 'busuk' untuk orang-orang melayu Pulau Pinang.


Kerja 'busuk' Guan Eng untuk orang-orang melayu dan mamak-mamak yang berugama islam kali ini ialah, dia telah menggunakan kapisiti dia sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang untuk memberikan sebidang tanah milik kerajaan negeri yang bernilai RM 73 Juta ringgit, yang bertujuan mahu membina sebuah komplek Mahkamah Syariah setinggi 7 tingkat yang bernilai RM 36 Juta ringgit, di Jalan Scotland-Jalan Batu Gantung.


Komplek 7 tingkat ini akan menggantikan banggunan 2 tingkat yang telah digunakan sekian lama (semenjak zaman BN/umno perintah) sebagai mahkamah syariah selama hampir 15 tahun. Komplek ini juga akan menempatkan mahkamah rendah syariah, 4 mahkamah tinggi syariah dan mahkamah rayuan dan juga sebuah perpustakaan yang hanya akan menyimpan buku-buku berkenaan dengan islam.


Dalam projek pembangguan yang bernilai RM 36 juta ringgit ini juga Guan Eng sekali lagi telah menyisihkan kontraktor melayu Pulau Pinang apabila sebuah syarikat pembinaan bumiputera 100% IHS Utara Malaysia Sdn.Bhd., telah diberi tender tersebut untuk menyiapkanya.


dollah yankee -
..Kah..Kah..Kah..Guan Eng memang barua dan kurang ajaq !

3 comments:

  1. Tahniah Kerajaan Negeri kerana memberi kerjasama dengan kerajaan persekutuan..projek bawah EPU JPM ni takkan berjalan lancar<tanpa kerjasama tersebut,sungguhpun begitu terdapat usaha-usaha menaqfikan tapak tersebut dengan cara mewartakan tapak tu sebagai warisan dunia,namun usaha tu gagal.Apapun ucapan penghargaan pada TYT,EPU JPM,Nor Yaakob dan Kerajaan PP.

    ReplyDelete
  2. Kalau dia masuk Islam peluang cerah masuk syurga sbb dia nak tiru Khalifah Omar Abd Aziz

    ReplyDelete
  3. Lim Guan Eng adalah satu-satu Ketua Menteri Pulau Pinang yang berketurunan CINA.Dia memanglah sangat ANTI ISLAM.Kalau dibandingkan dengan ketua2 Menteri yang terdahulu spt. Lim Chong Yew -BUGIS dan Toh Su Khoon - ACHEH, memanglah Gueng Eng tak boleh diharap.Sebab tu lah UMNGOK dan Mamak-Mamak Penang tak puas hati dengan Guan Eng.So....lu kasi lah projek tanpa tender pada UMNO dan Mamak ni.Itu yang dia orang mahu.Dia orang dah nak mati dah.....

    ReplyDelete