suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Thursday, March 15, 2012

Wayang lagi !

Drama makcik bollywood ini bermula pada hari pertama sidang parlimen. Parlimen sibuk bersidang..dia pun sibuk umum kata nak berhenti kerja. Esok pagi tu pulak laki dia sudah kena 'charge' dekat 'court'.

Aduhhh..! cantikk!.. cantikk! punya skrip, pelan yang cukup elok (siapa lah sutradara agaknya?).

Pakatan Rakyat pula sudah 'jem', sebab 'skrip' ini menyebabkan mereka sudah tak boleh 'atttack', sudah tak boleh hentam gerombolan dalam sidang dewan rakyat kali ini. Public Account Committee yang nak 'meeting', yang juga dalam rancangan Pakatan Rakyat nak hentam mereka ini terbantut sama.

Punah lah harapan 'strategist' PR yang telah merancang serangan ini. Tapi tak..it's ok, sebab bila Najib bercakap bab transformasi, PR cuma perlu sebut tiga huruf ini dekat rakyat...NFC,NFC,NFC.. kah..kah..kah...maka rakyat sendiri akan teringat lembu,kondo,tanah di putrajaya, di kazakhstan. Sebab imej penyamun BN/umno cukup jelas dengan kes dan isu ini.

dollah yankee -
Betoii ka umno kata PR dah tak ada modal nak 'attack' dalam pilihanraya nanti bila kes NFC ni dah masuk court?

No comments:

Post a Comment