suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Thursday, December 01, 2011

Ekor penuh dengan taik lembu!!!

Patut pun cakap berdegar-degar ... rupa-rupanya dah dapat signal awal lagi ...
Tiada unsur pecah amanah atau penyelewengan dalam isu dana Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) dan pembelian sebuah kondominium mewah di ibu negara, kata Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar.


Gurkah-gurkah di'port' sangat-sangat tak paham dengan 'boss' polis ni, dan yang mana satu yang betul, yang mana satu yang kelentong ... tiada kes?? atau masih lagi di-siasat??

Beliau berkata siasatan masih dijalankan sambil memberi jaminan proses itu akan dilakukan secara telus tanpa melindungi mana-mana pihak. "Siasatan polis setakat ini mendapati tiada elemen pecah amanah. Namun, kita masih menyiasat secara keseluruhannya kes ini termasuk ke mana wang atau dana NFC dibelanjakan.


Kalau dah siasatan masih lagi di-jalankan, kenapa bagi rumusan dan bagi statement kata tiada unsur pecah amanah??!!
Jadi ... bila cikgu Bard kata umno mem'perkuda PDRM,DI-SINI )
tak kan kita semua nak kata yang chegu Bard pembohong ??!
 
dollah yankee -
Cakap lah macam mana punya berdegar-degar pun, ekor tetap penuh dengan taik !

No comments:

Post a Comment