suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, August 30, 2011

"Rindukan Puduraya.."

Lagi seminggu nak raya, Puduraya dah di-tukar nama jadi Pudu Central. Kenapa perlu nak tukar nama? Kenapa perlu nak tukar nama yang cukup sinonim dengan rakyat Malaysia, Puduraya, yang telah dikenali semenjak awal tahun 70an.

Biarpun komplek itu sedang dan telah menjalani "cosmetic surgery" dan 'renovations', dan perkhidmatan bas ke selatan tanah air telah berpindah ITT Bandar Tasek Selatan, ianya tetap berdiri disitu sebagai terminal pengangkutan sejak 35 tahun lebih dulu.

Yang tukar hanya lah nama, yang lain-lain iaitu 'the beautiful, the bad, the ugly of the Puduraya' tak akan bertukar. Akan tetap masih macam tu. 'It's still standing there!'. Di-situ lah seninya Puduraya ini.

dollah yankee -
Tak boleh lawan Pudujail.

No comments:

Post a Comment