suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, August 01, 2011

Lepas 2 election baru lu mari,itu time kita orang tengok apa macam!

Ooo..patut pun BN/umno di Penang sejak 2 tahun terakhir ini mereka main 'die battle'...walaupun 'patah sayap,mereka terbang jua'. Untuk semangat berperang yang macam ini, gurkah-gurkah bangun dan tabik springggg!! Atau salut kata blogger tukartiub. Rupa-rupanya mereka dah tau lama dah...buat lah apa pun, buat lah macam mana pun...NO WAY! BN/umno boleh datang ambil balik Penang.

"Gerakan is way behind", ini kata vice-president Gerakan tau ka?? Bukan nya kata Mail Mat Basah yang jadi jaga kat kilang Fastron di Bayan Lepas tuuu...

"Kalau kita cakap... kita Penang Gerakan sudah siap mau 'surrender', mau angkat bendera putih 'for this coming general election', itu Najib sama Koh Tsu Koon boleh gasak kita punya pungkok woo.., tapi 'that's the fact'. Siapa pun dalam ini Gerakan tarak berani dan kita rasa kita belum sampai 'time' mau lawan sama itu Guan Eng 'and' PR".

"Potong ayam tokong punya depan, i cakap sama you... the party was way behind in its preparation. Kalau kita dalam Gerakan mau 'over-prepared' pun boleh juga, tapi i cakap sama you 'that we are far from ready' ". 

"itu tiap-tiap 13 kerusi Gerakan kita kalah tahun 2008 dulu... 'it very difficult seat'. Sepatutnya 'at this time' itu cawangan semua sudah 'propose' candidate punya nama dan hantar sama state working committee, tapi sampai sekarang kita tak ada nampak pun. Tak ada orang berani mau 'offer' mau lawan sama itu Guan Eng, sama itu PR".


dollah yankee -
Kah..Kah..Kah..ayo-yo..
ini macam kalu, lagi banyak demonstrasi laa itu BN/umno sama itu NGO bikin!!

No comments:

Post a Comment