suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, July 30, 2011

Yang ini baru lah KEPALA BUTOH!!!

Yang ini baru gurkah-gurkah di'port' kata kepala butoh!
"Kita (umno) bukan macam Pakatan Rakyat. Kita (umno) akan menggunakan bulan Ramadhan ini dengan membuat kerja-kerja kebajikan" kata Presiden mereka.

"Kita akan membantu orang-orang tua, ibu-ibu tunggal dan orang-orang yang miskin tak kira apa bangsa sekali pun..." kata Presiden mereka lagi.

Gurkah-gurkah di'port' telah sambut ucapan presiden mereka dengan kata "POODAHHHH!! pundek!" sebabnya...
Di Kuala Kangsar minggu lepas, umno bahagian itu dengan kerjasama Jabatan Kebajikan Kasyarakat telah membuat satu program bantuan di bahagian itu. Lalu mereka pun ada menjemput 15 orang dari kaum india dari bahagian itu untuk turut sama menerima bantuan daripada jabatan kebajikan masyarakat.

Tapi malangnya selepas selesai majlis itu, 15 orang kaum india itu terpaksa pulang hampa dengan tangan kosong, tak ada duit. Okey laa kalau tak dapat duit tapi mereka rasa mungkin boleh dapat beras atau kopi atau gula dua tiga kampit, tapi yang tu dan bantuan apa toya pun tak dapat.

Rupa-rupanya program bantuan yang di war-warkan dan di-hebohkan kata dari umno bahagian Kuala Kangsar itu ada lah bantuan yang biasa yang di-berikan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat untuk mereka yang telah memohon bantuan, bukannya bantuan terus dari umno Kuala Kangsar.

Ingat kan umno bahagian Kuala Kangsar yang nak keluar duit dan bantuan tu, alih-alih rupanya dari jabatan kebajikan masyarakat. Haramjadah betul!..duit bantuan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat di-kata duit bantuan dari umno. Tak ke kurang ajar tu??

Lubang ini telah pecah daripada 15 orang dari kaum india yang hadir pada majlis itu, mereka tak dapat bantuan itu sebab jabatan kebajikan kata mereka baru saja isi borang permohonan dan borang itu semua masih dalam proses. Manakala 2 orang dari 15 orang tu pula dapat maklum balas dari pegawai jabatan kebajikan pada majlis itu kata yang permohonan mereka telah di tolak sebab seorang pemohon di rumahnya didapati ada TV dan peti ais dan seorang lagi pulak tak dapat sebab dia tinggal dengan anaknya.


dollah yankee-
Kah..Kah..Kah..ini lah kerja mereka...asyik nak menipu!duit jabatan kebajikan tu adalah duit kita pembayar cukai, bukan duit umno.

No comments:

Post a Comment