suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, July 24, 2011

Tak rugged laa nak salahkan Pak Lah zzz...

Tak patut...memang tak patut...kesian pun ada dekat Dol ini... gurkah-gurkah di'port' kata memang tak patut Mahyudin Yasin semasa merasmikan mesyuarat agung IPF, kata senario politik malaysia telah banyak berubah selepas 2008. Dia sendiri pun dah mengaku kata rakyat dah tak bodoh (maksudnya tak boleh di-perbodohkan lagi selepas 2008) dia seolah-olah cuba menyalahkan Pak Lah kerana kecerdikan rakyat hari ini selepas 2008. Mahyudin dalam ucapan terus menerus menyebut selepas 2008...selepas 2008...selepas 2008. Cuma nya Mahyudin tak tembak direct kata punca yang jadi semua ini sebab Pak Lah lahh ...

Dua tiga hari sebelum tu pulak Pak Lah yang mungkin terkejut dari lena tidur suruh dan mahu rakyat meneruskan sokongan kepada kerajaan BN/umno.

Gurkah-gurkah pula yang jahat mulut kata... bukan apa pun yang menyebabkan Pak Lah dok suruh rakyat terus sokong kerajaan BN/umno, dia orang lama dalam politik, jadi dia dapat rasa yang PRU-13 nanti akan berkubur lah BN/umno, dan Pakatan Rakyat akan perintah Putrajaya, jadi dia bimbang laa tentang projek jambatan kedua Pulau Pinang, tu yang baru-baru ni kalut buat lawatan tapak di tengah-tengah laut tengok apa perkembangan projek jambatan tu, takut laa juga sebab Pakatan Rakyat dah nak 'take-over' semua.


dollah yankee -
Agak-agak ada lagi tak orang-orang Pak Lah dalam kerajaan??

No comments:

Post a Comment