suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Wednesday, June 01, 2011

Mari kita lihat...perut siapa yang senakkkkk...??!!

Mari..mari..mari kita tengok sekarang siapa yang penin? siapa yang sakit perut??!

Perut siapa yang sakit sekarang? akibat terlalu banyak isu-isu yang bukan berkenaan dengan hal-ehwal ekonomi.

Orang-orang cina masih sedih, masih kecewa dan masih geram dengan pelbagai isu-isu yang melibatkan bangsa mereka termasuk lah isu kes Teoh Beng Hock yang sampai saat ini masih lagi menjadi misteri dan masih belum selesai selesai, tup-tup sudah umum pada rakyat yang pengakhiran kes TBH ini tidak akan di umum kepada rakyat.

Yang terkini, bila isu biasiswa persekutuan menjadi perdebatan hangat, di mana ramai anak-anak cina, yang kaya-kaya pulak tu yang dah score straight A, tak dapat biasiswa.

Penganut-penganut agama kristian, yang sembilan puluh persen ada lah terdiri dari orang-orang cina, pun masih lagi kecewa dan sedih dengan pelbagai isu, termasuk lah hak mereka untuk menggunakan perkataan 'Allah', perampasan dan penahanan kitab-kitab Bible mereka yang masih tersadai di Port Klang, dan dakwaan kata yang ada komplot mahukan orang kristian menjadi perdana menteri malaysia.

Utusan Malaysia pula yang saban waktu kerap memainkan isu-isu tentang 'ketuanan melayu' serta Ibrahim Ali dengan seruan untuk 'perang salib'nya...

Kah..Kah..Kah.. dia sudah sakit peruttttttt.!


dollah yankee -
Kah..Kah..Kah.. lagi lama tangguh, lagi lama dok pikiaq bila nak buat pilihanraya, lagi senak perut dia...

No comments:

Post a Comment