suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Thursday, June 02, 2011

Apa kah sebab ini perhimpunan 1 juta belia diadakan?


Pada suatu ketika dalam bulan january 2011...
"Cari anggota-anggota yang terbaik yang engkau ada lebih kurang dalam 150 orang,  lepas tu 'set-up' satu 'taskforce'. Saya mahu anggota-anggota ini di pecahkan dan turun ke semua negeri-negeri dalam Malaysia, tapi ingat jangan letak di pekan-pekan dan di bandar-bandar besar, saya mahu anggota-anggota ini di tempatkan di kawasan-kawasan kampong, pekan-pekan kecil dan di luar-luar bandar. Cari dan dapatkan maklumat apa peluang kita untuk PRU-13 nanti. Saya bagi masa 3 bulan. Lepas 3 bulan datang balik jumpa saya, 'bring me good news'.."

Maka setelah mereka mendapat anggota-anggota risikan terbaik yang ada, maka turun lah anggota-anggota ini ke segenap kampong dan desa, kawasan-kawasan luar bandar dan pendalaman dalam negara ini. Macam-macam cara di gunakan untuk 'camoflage' atau peyamaran, ada yang menyamar jadi orang gelandangan dengan tidur di segenap masjid dan surau, ada yang menyamar jadi buruh dengan tinggal menyewa di kawasan-kawasan itu, ada yang menyamar dengan bekerja sebagai pelayan kedai-kedai kopi dan macam-macam lagi lah kaedah penyamaran yang di lakukan demi hendak mendapatkan maklumat-maklumat.

Selepas genap 3 bulan tempoh masa yang di berikan itu tamat, maka berjumpa dan mengadap lah ketua 'task-force' ini ...

"Datuk...susah, amat susah untuk kita, kaki-tangan kerajaan sahaja... 75 % semua nya kona, kumpulan orang-orang tua pula dah buat keputusan akan ke belah sana. Yang tinggal hanya lah penyokong-penyokong kita yang setia dan geng-geng orang-orang muda yang  masih belum berdaftar sebagai pengundi, mereka ini saja yang boleh kita harap...".

"No...No...No..., yang tu semua saya tak mau dengar, saya cuma nak tau macam mana peluang kita?..".
"Peluang kita Datuk??! I am sorry to say, tolak Sabah,Sarawak...kita hanya boleh menang di dua buah negeri saja, Perlis dengan Pahang..".

Terduduk dan tersandar datuk ini selepas mendapat maklumat itu (dah nampak macam nak pitam pun ada) ...

"Okey... cari idea, buat pelan untuk kita kumpulkan pemuda-pemuda ini...".

Tapi macam yang di kata lah... mahu 1 juta orang, yang datang menyokong? ada 10 %? rasanya sepuluh persen pun tak dak kot!!!

dollah yankee -
Nasib engkau lah Labuuuu ....

1 comment:

  1. Panas Berapi !! Meletop-Letop... Bakal Meledak Tak Lama Lagi !!
    Pendapatan Pasif (Tanpa Menaja) RM 9837 Setiap Bulan !!

    http://sway2u.blogspot.com
    012-571 2456

    ReplyDelete