suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, April 11, 2011

Oo .. patut Taib sedih,hiba,lagi gundah gulana!

Addin - PRN Sarawak : Najib Bawa Jentera Kerajaan Persekutuan Bantu Kempen Sarawak -

BIAQPILA - BN dalam bahaya? Najib berkampung di S'wak -

Tukar Tiub - DAYAK SEDANG MEMBERONTAK

Lim Boo Chang's Blog - Sarawak Could Well See A New Pakatan State Government Being Formed After 16 April! -

zorro-unmasked - IS NAJIB COMING IN TO BUY SARAWAKIANS. -

anilnetto.com - Another huge turnout in Sibu -

Malaysiakini - PM: Taib will step down, believe me -


Kelompok-kelompok yang begitu besar dari pelbagai bangsa. Cina, melayu, india, iban, murut, kadazan, malanau, dusun, dayak, bidayuh, orang ulu dan lain-lain lagi telah dilihat saban malam  berhimpun disegenap tempat semasa kempen dan ceramah yang dijalankan yang dianjurkan olih parti Pakatan Rakyat (PR) sejak hari mula kempen lagi.

Pandungan, Pending, Batu Lintang, Batu Kawah, Kota Sentosa. Ini kawasan yang mulanya kawasan putih untuk BN, kini sudah jadi kelabu dan hampir mahu bertukar warna menjadi hitam.

*Baru gurkah-gurkah politik di'port' paham sebab apa Taib tak boleh tidur malam walaupun yang tidur disebelahnya adalah 'barang yang cukup baik'.

Pada setiap kempen dan ceramah Pakatan Rakyat, tidak kurang dari 2 - 3 ribu orang Sarawak yang mahu berubah untuk menyelamatkan Malaysia serta mahukan Taib Mahmud 'pergi main jauh-jauh' akan datang ke ceramah dan kempen yang dianjurkan PR. Angkanya akan bertambah jika yang datang itu pula ialah nama-nama besar dalam PR.

*Kalau yang datang tu pula Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng ... 'crowds'? Tak payah cerita lah.

Manakala dipihak BN pula ... bukan lah niat nak kondem atau hina mereka tetapi yang datang mendengar hanyalah sekitar 200 - 300 orang, kalau mereka (BN) boleh mengumpul sekitar 500 orang itu sudah dikira macam kena loteri lahh..!

*Tetapi macam biasa lah pemimpin-pemimpin, pak-pak menteri dari semenanjung ini bila sudah habis modal nak 'counter attack' dalam bab 'crowd puller' ni ... mereka akan kata kedatangan dalam angka yang besar pada ceramah dan kempen PR  itu tak semestinya menunjukan mereka boleh menang.


dollah yankee -
Di Kota Padawan banner-banner dan bendera-bendera milik DAP/PR telah dibakar, dikoyak-koyak dan diturunkan manakala bendera-bendera, banner-banner milik SUPP/BN tidak diusik dan dibiarkan terus berkibar.

No comments:

Post a Comment