suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, April 19, 2011

Lu orang pikir lah sendiri ...

Walaupun baru menang di Sarawak dan mereka sedang berpesta dan bergumbira, BN di Kuala Lumpur sebenarnya dalam keadaan 'duka dalam suka'.

Aikk??!! menang 55 kerusi dari 71 kerusi yang dipertandingkan pun masih nak duka lagi??!

Mana tak berduka?? Memang laa menang sampai 55 kerusi, dan majoriti dua pertiga berjaya diperolehi, tetapi nak buat apa?? Sebabnya 55 kerusi yang dimenangi olih BN (Barisan Nasional) itu melalui 372,379 undi manakala PR (Pakatan Rakyat), walaupun mereka gagal dengan cuma menang 15 kerusi DUN tetapi pengundi yang menyokong dan bersedia untuk bersama-sama dengan mereka ialah sebanyak 300,288 undi.

Dengan lain perkataan, orang-orang Sarawak hanya menunggu masa sahaja. 'Timing' kalu cantik, kerja kuat sikit, PRU-13 nanti kita boleh tengok macam mana dan apa nak jadi. Tetapi yang pasti ialah, orang-orang Sarawak sedang menunggu PRU-13 untuk mereka terjemahkan akan hasrat hati mereka mahu PR untuk kerusi-kerusi parlimen mereka.

dollah yankee -
Nampak macam something is wrong ... PR-15 kerusi 300,328  BN-55 kerusi 372,379

2 comments:

  1. Jangan mimpilah kami Sarawak nak bagi PR menang terutama Party Keadilan,Itu pun DAP yang agak menyelah di Dandar,Tempat lain boleh belahhhh..Lah

    ReplyDelete
  2. memang lu,mak lu,bapak lu, tok lu tak akan bagi undi dekat PR. Tapi lagi 500,000 akan bagi dekat PR. lu ingat 4 undi lu tu besar ke?? gua ingat lu pun tak daftar sebagai pengundi laa..

    ReplyDelete