suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Saturday, February 26, 2011

Tak nampak ada jalan boleh menang.

Peneroka-peneroka sekali lagi bakal menjadi penentu kepada kejayaan parti mana dan calun-calun yang bertanding pada pilihanraya kecil Kerdau sepertimana di-Tenang.

Peneroka-peneroka dari skim Jengka 22, 23 dan 25 ini adalah setengah daripada 9 ribu pengundi berdaftar yang layak mengundi.

Hampir 80 peratus rumah-rumah peneroka di-Kerdau ini kalau kita perhatikan, mengibarkan bendera kati warna biru dan bendera umno, ini awal-awal lagi adalah isyarat kata hidup dan mati mereka hanya bersama dengan BN/umno.

Dengan kebangkitan anak-anak muda yang sedang bangun melawan di Tunisia,Mesir,Algeria serta anak-anak muda di IPTA-IPTA di negara kita sendiri, PAS/Pakatan Rakyat hanya menaruh harapan dan berharap kepada anak-anak muda di Kerdau yang merangkumi 40% dari keseluruhan pengundi berdaftar, mana tahu mungkin semangat anak muda yang bangun melawan disana boleh berjangkit dekat sini.

" SIAPA KATA FELDA BANKRAP?, FELDA TAK BANKRAP LAH!" itu kata seorang makcik yang tak reti baca dan tak reti menulis,yang tak tau apa-apa,yang dah duduk di-felda sana dekat 4o tahun... Kah..Kah..Kah..


dollah yankee -
Betul lah kata blogger Al'Banjari..kalau tunggul kayu di cat dengan warna biru pun mereka akan memangkahnya..

3 comments:

 1. Saya anak kelahiran Kerdau tetapi sejak boleh mengundi saya tidak pernah mengundi umno...bagi saya itu adalah kerja yang paling keji kalau undi umno.

  Dalam PRK Kerdau ini saya secara peribadi MUSTAHIL PAS BOLEH MENANG.Tetapi sebagai pembangkang seumur hidup insyaallah kita akan menang.

  Kerdau ni, kalau letak beruk yang dicat dengan warna biru pun boleh menang!Mentaliti MELAYU kerdau

  ReplyDelete
 2. Hanya di Felda barangkali - tunggul kayu dicat biru akan dipangkah mereka.

  Namun peristiwa ini pernah berlaku sebelum DSAI dipecat dari UMNO dalam kes Liwat 1. Kalau letak tunggul kayu masa tu, memang BN boleh menang (pembangkang ketika itu boleh hilang wang pertaruhan) kecuali di Kelantan, dan sekali-sekala di Sabah.

  ReplyDelete
 3. silap tu!dimelaka ni batang kayu dan tiang lampu kalau dipakaikan skirt ramailah sejenis rahim tamby chik akan keluar mengundi.bn tu kan batang nyior.

  ReplyDelete