suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Wednesday, February 23, 2011

Bagus! Anak muda sudah bangun melawan!


Tanpa Nama berkata...
aparaaa...Dengan student pun takut ke oiii... Inilah gambaran paling hampir perangai pemerintah.
Jangan harap boleh dapat kuasa kalau sekali pun menang PRU13...
Macam macam taktik diorang boleh buat untuk kekal berkuasa buat anak anak dan cucu cicit gerombolan. Laki mati, bini boleh jadi calon. Awal awal dah rekruit anak ngan cucu cicit untuk ganti memerintah parti gerombolan ni. Dengan alasan, mewarisi darah perjuanganlah, mempunyai ketokohan macam bapak atau datok diaoranglah. Apa orang lain tak pandai perintah ke???.Itu sebab ada budaya cantas mencantas dalam parti gerombolan ni. Pasal itu, dari pemerintahan(kuasa)dalam politik atau jabatan kerajaan, projek, tender, saham, permit, tanah mahupun jodoh(perkahwinan) anak anak semuanya dalam circle gerombolan sahaja. Kalau yang terlepas tu cuma tak sempat nak monitor je. Salah satu sebab utama adalah kebodohan orang MELAYU yang bertuankan melayu dalam circle ni. MELAYU yang diterapkan budaya angguk angguk, geleng geleng, iya iya, tidak tidak. Yang kaya raya, yang mewah, gerombolan dalam circle. Yang papa kedana, melarat, tertindas dan jadi pencacai, RAKYAT. Macam ketua gerombolan cakap "DAH LAMA DAH!!!". Pasal dah lama, ia jadi sebati dalam jiwa melayu untuk bertuankan melayu gerombolan ni. Cukup sekadar dapat salam cium tangan, dapat beras satu kampit dapat pakai Tshirt BNAPCO, duit RM200 dan gambar keluar parti PR masuk parti gerombolan itu dah cukup membanggakan. Tujuh generasi akan diceritakan peristiwa bertuankan melayu gerombolan ni. Oleh itu renung renungkan, jangan sampai anak cucu kita termenung kemudian hari.

p/s
Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka merubah nasib mereka sendiri.
23 Februari 2011 11:56 AM


dollah yankee -
Yang dikutip dari blog TukarTiub...

No comments:

Post a Comment