suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Sunday, January 30, 2011

PRK Tenang: Jom lah ubah!


Kuek Ser Kuang Keng Jan 29, 11 5:44pm
Despite repeated expressions of confidence by Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin that BN will win tomorrow's Tenang by-election by a 5,000-vote majority ...

Poodahhh ..5000 undi majoriti konon !

Sehingga jam 12 tengahari tadi dilapurkan, peratus yang telah keluar meredah air banjir dalam hujan yang lebat untuk mengundi tak sampai pun 45%.

Pukul 9.30 semalam, Chua Soi Lek masih lagi keluar bertemu dengan 'kepala-kepala' disana untuk memancing undi dari puak-puak cina.

Secara resminya pertandingan ini memang antara BN/umno lawan dengan PAS/PR, tetapi disebaliknya adalah pertandingan antara DAP lawan dengan MCA.

Sehingga jam 1 tadi, peratus undi dari cina-cina di-Tenang yang telah keluar membuang undi tak sampai pun 18 %.

Kesimpulanya ialah peluang PAS/PR masih terbuka ...


dollah yankee -

Orang yang paling kecewa jika PAS gagal menang di Tenang ialah gurkah-gurkah politik di'port' yang telah membuat taruhan yang agak besar pada 'bookie' judi.

1 comment:

  1. Saya masih mengharapkan perjuangan PAS seperti dahulu, perjuangan yang jelas untuk diperjuangkan...tetapi kini setelah Nik Aziz menjadi penentu, dasar perjuangan PAS telah tersasar jauh....! juga jauh dihati saya.
    Berdirilah PAS dengan bermaruah tanpa PKR dan DAP terutamanya, janganlah diperbodohkan oleh mereka...! kembalilah pada perjuangan asal semoga kita rakyat Malaysia dapat keberkatan daripada perjuangan PAS.
    Kembalilah kepada perjuangan asal....sebuah negara Islam yang berdaulat!

    ReplyDelete