suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Monday, January 24, 2011

Mereka hanya TENANG bila main dam !

Di Tenang ini ada beberapa kumpulan pengundi-pengundi yang terdiri dari orang-orang melayu yang tak ambil 'pot', yang tak ambik peduli sama ada bom meletup atau berlaku perang sekali pun.

Sementara begitu ramai ahli-ahli politik dari seluruh negara yang turun ke Tenang untuk meng'saiko'kan kepala otak pengundi-pengundi disana untuk berkempen dan memberitahu parti mana yang patut mereka pangkah pada pilihanraya kecil ini, kumpulan pengundi-pengundi melayu ini pula lebih senang men'TENANG'kan kepala otak mereka dengan main dam dan mereka juga juga mendakwa akibat terlalu banyak main dam lah yang menyebabkan mereka-mereka ini sentiasa ber'TENANG' dan kepala otak mereka juga begitu 'sharp' dalam menghadapi apa juga keadaan sekalipun.

"Kami tak ambil 'pot' pasal pilihanraya kecil. Dengan main dam ini sahaja yang membuatkan kami merasa tenteram dan TENANG selepas penat menoreh getah dan mengait kelapa sawit.."

Cikgu Mala dah tentu akan mendapat undi-undi dari kumpulan-kumpulan ini sebab tim kempen cikgu Mala telah berjaya menganjurkan satu pertandingan main dam sempena dengan pilihanraya kecil Tenang dengan hadiah pertama sebanyak RM500.


dollah yankee -
DAM.. ada DAM tolak, ada DAM tarik!

No comments:

Post a Comment