suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Wednesday, January 19, 2011

Lagi 1 PRK? Sorry lah,tak jadi !!

Hasrat gurkah-gurkah politik nak penerajang Speaker DUN Selangor sebab tak penerajang keluar ADUN Port Klang dari Dewan Undangan Negeri untuk membolehkan satu pilihanraya kecil disana, nampak macam kena tangguh dulu lahh...

*It's ok! dollahyankee akan penerajang gurkah-gurkah ni..

Dan PRK yang diharap-harap itu juga tak jadi. Tak jadi sebab ada kutu sudah jadi 'wikileaks' dan sudah 'pecah lubang' rancangan PR Selangor mahu bikin satu PRK untuk Port Klang, dan sudah 'clash' pula dengan perkenan Sultan Sharafudin terhadap permohonan TS Khalid untuk satu sidang tergempar Dewan Undangan Negeri Selangor yang dijadualkan pada 24 hb ini untuk meminda dua tiga perlembagaan negeri, gara-gara punca dari kes lantikan Khusrin sebagai SUK.

Gurkah-gurkah ini cerita, tiga empat hari lepas PR telah adakan mesyuarat bagi bincang kes ADUN 'muka sakit jiwa' ni dan memutuskan supaya Speaker DUN Selangor mengisytiharkan kerusi DUN Port Klang telah kosong.

ADUN Port Klang yang AWOL (cuti tanpa kebenaran) yang tak masuk dewan selama 6 bulan ni, kalau dirujuk kepada 'buku undang-undang', memang akan hilang kerusi. Tapi PR pula sudah tak berapa nak teruskan hasrat untuk PRK ini sebab 'plan' nak singkir dan nak 'penerajang' keluar siBadrul Hisham dari dewan undangan negeri ini sudah bocor pulak, selain itu Sultan pula sudah perkenan untuk sidang dewan tergempar bagi nak bincang dan nak pinda perlembagaan, jadi memang kalut laa.. memang patut pun 'put hand-brake' dulu sekejap.


dollah yankee -
Nak pinda perlembagaan tu kena ada 2/3 majoriti, PR pula sudah kurang 3 undi untuk 2/3 majoriti, jadi paham-paham lah macam mana si-Badrul Hisyam ini kiri (umno) kanan (PR) dok kena 'presure'..
Kah..Kah..Kah.. lama lama GILA!

No comments:

Post a Comment