suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Thursday, December 23, 2010

Bisnes 38 billion.Modal? 1 sen pun tak payah!

Ini lah yang dikatakan cukup-cukup KURANG AJAR... nak ambil alih perniagaan yang bernilai berbilion ringgit dengan tak payah keluarkan wang 1 sen pun... BARUA..! kalau macam ni lahh gaya dan cara, gurkah-gurkah politik di'port' pun boleh berniaga...

Jelas Ulung sebuah syarikat yang ditubuhkan tak sampai 1 bulan pun khusus untuk mengambil alih perniagaan lebuhraya PLUS dengan tawaran RM5.20 sesaham.

Termasuk segala liabiliti PLUS, WANG yang perlu dikeluarkan oleh Jelas Ulung Sdn.Bhd. ialah RM38 billion.

Yang KURANG AJARnya sebab ambil duit orang lain untuk buat berniaga.

DUIT RM38 billion itu datangnya dari ... RM 33 billion pinjam loan Bank of China dan RM5 billion lagi dari dua orang private investors.

2 orang private investors? Tak tau lah siapa, tapi banyak sok-sek sok-sek kata Jelas Ulung ini ada sangkut paut dengan Tan Sri Halim Saad bekas Chairman Kumpulan Renong.


dollah yankee -
Ini lah yang dikatakan BERNIAGA DENGAN MODAL AIR LIUR

1 comment:

  1. klu camtu baek xpyh...skrg dah sekali ganda naik tol..nti 2 3kali ganda lak naik..

    ReplyDelete