suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, November 02, 2010

PRK Galas: 3 hari terakhir untuk BN


Kebanyakan pemerhati-pemerhati politik yang ada nama yang tersohor, telah pun membuat ramalan-ramalan mereka berhubung dengan keputusan PRK Galas yang akan berlangsung lagi 3 hari.

Dan kebanyakan ramalan-ramalan itu telah memihak kepada BN dimana ramalan yang mereka buat hanyalah melihat berdasarkan kepada faktor Ku Li semata-mata hanya disebabkan Gua Musang adalah kubu kuat BN dengan pengaruh dari Ku Li yang telah duduk dikerusi parlimen disitu sampai 'berakar'.

Tetapi ramalan-ramalan ini pasti silap banyak sebab pemerhati-pemerhati politik ini tidak boleh dan tak reti nak paham sifat dan kepala otak orang-orang Kelantan.

Kalau tidak, tak kan PAS boleh perintah Kelantan sekian lama? Dah berapa kali pilihanraya umum dah? BN masih gagal.

Menurut lapuran-lapuran terakhir yang telah diterima oleh gurkah-gurkah politik di'port' dari sana, Galas akan tetap menjadi kepunyaan PAS biar pun telah di'perang saiko' kata faktor Ku Li dengan pengaruhnya yang kuat di Gua Musang dan juga gula-gula yang telah ditaburkan.

Kalau kita belah dada orang-orang di-Galas, jangan terkejut kalau akan keluar sepanduk ni.. "Bagi kami ambil, pangkah tetap bulan".dollah yankee -
Orang asli di sana pun dah start kata "Ku Li pun tak boleh pakai punya orang ..."

2 comments: