suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Friday, October 01, 2010

Sanggupkah Tengku Li GALAS taik-taik umno??


PAS tak ambil pot dan tak heran dan tak 'teruja' langsung bila cadangan orang yang putus harap macam pemuda umno Kelantan yang mahukan Tengku Razali diletakan sebagai calun pada PRK DUN Galas.

PAS pun tak peduli bila BN telah melantik Tengku Li untuk mengepalai PRK Galas ini bagi pihak BN. Gurkah-gurkah politik di'port' kata ini bukan kali pertama PAS berhadapan dengan Tengku Li. Tak kira lah peranan Tengku Li nanti sebagai pengarah pilihanraya kecil BN Galas ini atau pun diletak sebagai calun.

Gurkah-gurkah ini juga kata, tak kira lah letak calun dari langit pun sebab yang penting untuk menang ialah strategi.

Apa-apa pun, bagi Tengku Li tak kira lah sebagai calun atau sebagai Pengarah PRK Galas BN, orang-orang Galas boleh menilai nanti sama ada, Tengku Li yang pernah berjanji kepada orang-orang Kelantan untuk melobi supaya Kelantan dibayar wang royalti bukan wang ehsan, sama ada akan berjuang untuk rakyat Kelantan atau pun untuk kepentingan umno, sama-sama kita tengok.

Apa yang gurkah-gurkah politik di'port' ini nampak ialah Najib sedang picit telur Tengku Li nak tengok kesetiaannya kepada umno dan kita nak tengok apa Tengku Li nak kata pada satu sidang akhbar 9 haribulan nanti. Tunnggguuuuuu ....!


dollah yankee -
Belum apa-apalagi tok bomoh sudah cakap PAS akan menang daaa..!

No comments:

Post a Comment