suara rakyat suara keramat

suara rakyat suara keramat
Kerajaan sepatutnya takut kepada rakyat. Bukan rakyat yang takut kepada kerajaan

Tuesday, October 05, 2010

Raja Petra, apa lu dok buat gila?!


Raja Petra Kamarudin, ini gurkah-gurkah politik di'port' sudah baca dalam portal news malaysia insider apa lu cakap masa sesi dailog sama orang-orang malaysia di London bersama dengan Anwar Ibrahim last saturday.

Apa lu dok buat leceh? Apa pasal lu dok gertak Anwar? Lu ada agenda ka? Lu ingat apa lu cakap? Lu cakap lu mau tarik diri dari sokong Pakatan Rakyat masa Galas by-election nanti, pasal Pakatan Rakyat sudah gagal mau deliver dia orang punya janji masa PRU-12 dulu. Lu ingat itu orang asli duduk tepi hutan di Galas, ada baca Malaysia Today ka? Kalau ini time lu sudah tukar lu punya pendirian, lu tau apa ini gurkah politik di'port' nanti cakap? Dia nanti cakap, memang betul lu gila!

Lu ingat apa lagi lu cakap? Lu cakap Pakatan Rakyat yang sudah control tiga,empat state sudah gagal mahu perform biarpun sudah dua tahun setengah in power.

Gurkah-gurkah politik di'port' pula anggap lu very loyal supporter to Pakatan Rakyat sebab lu sanggup buang diri lu sendiri pigi London. Dia orang respect sama lu sebab lu punya cerita serupa itu dalam filem Holywood punya skrip filem, very adventure and very suspence, heart pounding and will be happy ending when PR get to rule Putrajaya soon.

Ini gurkah tanya lagi.."apa lu punya motif kasi cakap itu macam?!" sebab, lepas lu cakap itu macam, itu Nazri Aziz pula sudah cakap " you are safe to return home".

PET ! lu jangan buat gila !!!


dollah yankee-
RPK sokong PR..okey! walaupun dia pro PR, tapi kami tak pernah percaya akan pendirian politiknya.

2 comments:

  1. pelarian sudah mau pulang....sebelum pulang kena get ready semua kemudahan,keselamatan,keselesaan,kesenangan,ke ke ke ke dan mcm2 ke lagi....dah mula gertak2 ni ...apa ada agenda ke....klu sokong kebenaran mcm sokong pasukan bola sepak.....kahkahkah...baik lu pi mampus le raje petre

    ReplyDelete
  2. rpk ingat dia somebody sangat ka? jangan itu macam laa rpk........baru 2 th pr pegang satu dua negeri.....selagi tali pusat tak boleh pegang...banyak ranjau yg perlu dicabut....sabaq laa sikit........sooner or later....our destiny pasti mendatang.........

    ReplyDelete